ροή ειδήσεων

Τουρκία: Θα πληρώνει τα καύσιμα των αεροπλάνων που φέρνουν τουρίστες!



«Τονωτική ένεση» στην τουριστική βιομηχανία...

Προσπάθειες για να ανακάμψει ο τουρισμός κάνει η γειτονική χώρα Σε μια προσπάθεια να ανακάμψει ο τουρισμός στην Τουρκία, που σημείωσε πτώση το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, τα συναρμόδια υπουργεία πραγματοποίησαν σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα με στόχο να ληφθούν μέτρα για την ανάκαμψη του τουρισμού στη χώρα.

Με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γειτονικές της χώρες και ειδικότερα, με την υποτίμηση του ρωσικού νομίσματος σε συνδυασμό με τον περιορισμένο αριθμό των early bookings (προκρατήσεις), η κυβέρνηση Νταβούτογλου αποφάσισε να λάβει μια σειρά μέτρων που θα τονώσουν την τουριστική κίνηση στη χώρα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σηματοδοτώντας την σοβαρότητα της ανάκαμψης του τουρισμού στην Τουρκία έκανε σχετικές δηλώσεις την Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό η κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει το ποσόν των 6.000 δολαρίων για την χρηματοδότηση αγοράς καυσίμων κάθε επιβατικού αεροπλάνου που προέρχεται από την Ρωσία και το Ιράν.



Ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε για το θέμα: «Ο τουρισμός είναι μία από τις κορυφαίες βιομηχανίες στη χώρα, αλλά έχει ειπωθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα φέτος. Στο πλαίσιο των νέων μέτρων η Τουρκία θα χορηγήσει 6.000 δολάρια σε όλα τα επιβατικά αεροσκάφη για τους επόμενους δύο μήνες ως συμβολή σε δαπάνες για τα καύσιμά τους».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι αυτό το μέτρο θα αποτρέψει την ματαίωση των πτήσεων προς την Τουρκία από tour operators και αεροπορικές εταιρείες και συμπλήρωσε ότι η συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησής του θα έχει τελικό όφελος και στους τουρίστες.

Η Ρωσία αποτελεί μια μεγάλη τουριστική αγορά για την Τουρκία, που δέχεται 4,4 εκατ. Ρώσους τουρίστες τον χρόνο, ειδικότερα στις ηλιόλουστες περιοχές της νότιας χώρας.

Σύμφωνα με το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής (TÜİK) τα έσοδα από τον τουρισμό στη χώρα αυξήθηκαν κατά 6,2% το 2014, αλλά το τελευταίο τρίμηνο του έτους παρουσίασαν μείωση σε ποσοστό 1,3% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2013, ενώ τα early bookings για το 2015 βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα.

protothema

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *