ροή ειδήσεων

Βιντεο: η προσπάθεια της Ροδίτισας Νικόλ Κυριακοπούλου στην Σουηδία



Ξεκίνησε και τελεώσε τον αγώνα της ψηλότερα άπο κάθε άλλη φορά.... Πρώτη προσπάθεια στα 4,50 μ. και φινάλε στα 4,76 μ. με νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Η σημερινή, ήταν αναμφίβολα μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της Νικόλ Κυριακοπούλου και έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία δεδομένο του ότι συνδυάστηκε με νίκη στο μίτινγκ της Στοκχόλμης.


Η έμπειρη αθλήτρια, που σε κάθε φετινή εμφάνιση της φροντίζει να θυμίζει πως διανύει εξαιρετική σεζόν, δεν σπατάλησε δυνάμεις. Ξεκινησε στα 4,50 μ. με μία χαμένη προσπάθεια, άφησε τα 4,60 μ. και συνέχισε στα 4,65 μ.ύψος που επίσης χρειάστηκε δύο άλματα. Την ώρα που οι άλλες αθλήτριες δοκίμαζαν στα 4,70 μ. εκείνη...χαλάρωνε κι έπειτα εντυπωσίασε στα 4,76 μ. ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έκλεισε την βραδιά με τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,81 μ., ύψος που θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει στους επόμενους αγώνες της. Η Κυριακοπούλου βελτίωσε το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ανήκε στην ίδια με 4,72 μ. από τις 6 Φεβρουαρίου του 2014, στο ίδιο στάδιο. Παράλληλα έγινε η κορυφαία αθλήτρια φέτος στην Ευρώπη, καθώς άφησε πίσω της το 4.75 μ. της Αντζελίνα Σιντόροβα και η δεύτερη στον κόσμο, πίσω από το 4,83 μ. της Φαμπιάνα Μούρερ. Σε κάθε περίπτωση η αγωνιστική εικόνα της Ελληνίδας εκπέμπει σιγουριά, αποτελεσματικότητα και αυτοπεποίθηση ενόψει του κορυφαίου γεγονός της σεζόν, το Ευρωπαϊκό κλειστού.
Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε πως βρίσκεται και η Σουηδέζα Αντζέλικα Μπένγκτσον, που ήταν δεύτερη με 4,65 μ. και καλά άλματα στα 4,70 μέτρα. Η τριάδα έκλεισε με την Φαμπιάνα Μούρερ (4,65 μ.).

Ο Λούης Τσάτουμας κατέλαβε την δεύτερη θέση στο μήκος με καλύτερο άλμα στα 7,93 μ. από την δεύτερη προσπάθεια του. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού, που προερχόταν από την ίωση που τον ταλαιπώρησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, έσφιξε και δεν δεν πραγματοποίησε την έκτη και τελευταία του προσπάθεια. Ο Τσάτουμας είχε τρία άκυρα άλματα και μία προσπάθεια συα 7,78 μέτρα. Νικητής με 8,07 μ. ήταν ο Μάικλ Τορνέους, επίδοση που τον φέρνει στη δέυτερη θέση της Ευρώπης, μία μπροστά από τον Λούη Τσάτουμα, που έχει 8,05 μ. από το μίτινγκ της Μόσχας. Ο Γιώργος Τσάκωνας έμεινε στην έβδομη θέση με καλύτερο άλμα στα 7,41 μ., από την τρίτη του προσπάθεια.
Ο Κώστας Δουβαλίδης δεν πραγματοοποίησε την κούρσα που θα ήθελε, καθώς έμεινε στην τέταρτη θέση της σειράς του στα 60 μ. εμπ. με 7.77. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα έσφιξε από τα πρώτα εμπόδια, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ακολουθήσει το ρυθμό των αντιπάλων του κι έτσι έχασε την ευκαιρία να απειλήσει το φετινό του 7.63. Νικητής με 7.52 ήταν ο Ορλάντο Ορτέγκα (Κούβα). Ο Δουβαλίδης θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο μίτινγκ του Μπέρμιγχαμ, το Σάββατο (21/2).
Απίστευτη κούρσα πραγματοποίησε στα 5.000 μ. η Γκενζεμπέ Ντιμπάμπα (Αιθιοπία), καθώς βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ με 14.18.86 και άφησε στην ιστορία το 14.24.37 της Μεσερέτ Ντεφάρ. Η Ντιμπάμπα πλέον κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ σε τρία αγωνίσματα κλειστού, καθώς από πέρυσι έχει το ρεκόρ στα 1.500 μ. και 3.000 μέτρα.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *