ροή ειδήσεων

Εγκεφαλικό έπαθε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών μόλις άκουσε για κατοχικές αποζημιώσεις!


Παραλίγο να πάθει έμφραγμα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών,... Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, όταν ο έλληνας ομόλογός του Νίκος Κοτζιάς του έθεσε το θέμα των κατοχικών αποζημιώσεων. Η ελληνική πλευρά, δεν ξεχνά και δεν χαρίζει στους Γερμανούς τις δίκαιες αποζημιώσεις που διεκδικεί για τα εγκλήματα των ναζιστών, προγόνων τους, εις βάρος του Ελληνικού λαού. Οι «εταίροι» μας που έχουν φέρει την καταστροφή στην Ευρώπη ήδη δύο φορές στο παρελθόν, με τους δύο παγκοσμίους πολέμους κυριαρχίας που επέβαλαν στην ανθρωπότητα, τώρα κρύβονται πίσω από δικαιολογίες γραφειοκρατίας και εξωφρενικές ερμηνείες συμβάσεων, που υπογράφηκαν πριν από 25 χρόνια. Τώρα που με την απόλυτη πολιτική τους, προσπαθούν να κατακτήσουν την Ευρώπη ακόμα μία φορά. Χρησιμοποιώντας αντί για στρατό, τον οικονομικό στραγγαλισμό της λιτότητας, βλέπουν πως και πάλι, η Έλληνες αντιστέκονται στα πονηρά σχέδιά τους.

Το θέμα των κατοχικών αποζημιώσεων δεν είναι απλώς ζωντανό, αλλά αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα, μετά από σχετική ερώτηση, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ απήντησε πως υπάρχει μηδενική πιθανότητα αποπληρωμής των διεκδικήσεων της Αθήνας για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ύστερα από ένα νέο αίτημα του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις του την Κυριακή, υποσχέθηκε να διεκδικήσει πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Ο Γερμανός κ. Γκάμπριελ, είπε ότι οι όποιες παρόμοιες απαιτήσεις συνοψίζονται σε μια συνθήκη που υπογράφηκε πριν από 25 χρόνια. Αναφέρθηκε στην «Συνθήκη για τον τελικό διακανονισμό σε σχέση με τη Γερμανία», επίσης γνωστή ως η «Συνθήκη των δύο συν τέσσερις» , του Σεπτεμβρίου του 1990, από την πρώην Δυτική και Ανατολική Γερμανία και του τέσσερις συμμάχους στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε σύμφωνα με τους όρους της συνθήκης, οι τέσσερις συμμαχικές δυνάμεις παραιτήθηκαν απ` όλα τα δικαιώματα που κατείχαν παλαιότερα από το Γερμανικό χρέος.

Οι Γερμανοί κρύβονται πίσω από αυτή την συνθήκη και αρνούνται ότι οφείλουν οτιδήποτε στην Ελλάδα, πέρα από τα 115 εκατ. μάρκα που πλήρωσαν το 1960. Η Ελληνική στάση ήταν πάντα ξεκάθαρη. τα χρήματα αυτά ήταν μόνο μια προκαταβολή, με στόχο το υπόλοιπο των απαιτήσεών να συζητηθεί μετά την επανένωση της Γερμανίας. Ένα υπόλοιπο που ποτέ δεν πληρώθηκε.

ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε πάνω στο «θα υπάρξουν διεκδικήσεις των κατοχικών δανείων και των αποζημιώσεων με την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων».

Εδώ και χρόνια έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου, όμως η αναγκαστική εκτέλεση, οι κατασχέσεις, εις βάρος τρίτου κράτους, χρειάζεται απαραιτήτως και την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης, κάτι που είχαν αρνηθεί να πράξουν όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί.

Στην συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ, Γερμανίας και Ελλάδας, στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έκανε έκκληση για συνεργασία Ελλάδας- Ευρώπης, για «να δώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό». Στις κοινές δηλώσεις του με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ μετά τη συνάντηση τους, δήλωσε πως «δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα. Μπορεί να είναι φτωχή, αλλά είναι ισότιμο κράτος-μέλος. Έχουμε φωνή και δικαιώματα», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «μόνο με ανάπτυξη μπορείς να πας μπροστά». Από την πλευρά του ο Γερμανός ΥΠΕΞ έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Σχετικά με την σκιά της Ουκρανικής κρίσης ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε πως «υποστηρίζουμε πλήρως την πρωτοβουλία Μινσκ καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση».
Πηγή: Kontranews.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *