ροή ειδήσεων

Τι μπορείτε να πάθετε από τον τσιγαρόβηχα;



Είναι σίγουρα πολύ εύκολο να καταλάβετε οτι κάποιος καπνίζει....

Τα κίτρινα δάχτυλα αναμφισβήτα προδίδουν τους βαρείς καπνιστές, αλλά το ίδιο κάνει και ο γνωστός τσιγαρόβηχας. Ο τσιγαρόβηχας δείνει οτι υπάρχει κάποιος ερεθισμός στους πνεύμονες και όταν οι πνεύμονες δεν είναι υγιείς μπορεί να ακολουθήσοιυν σοβαρές επιπλοκές.
Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πως δημιουργείται ο τσιγαρόβηχας και τι προκαλεί στον οργανισμό.



Ο βήχας των καπνιστών δεν είναι ίδιος με αυτόν που προκαλείται μετά από ένα κρυολόγημα. Οι καπνιστές έχουν ένα μόνιμο βήχα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ο οποίος δεν υποχωρεί και δεν ανακουφίζεται με τα αντιβηχικά.

Στα αρχικά στάδια ο τσιγαρόβηχας είναι ξηρός χωρίς να συνοδεύεται από αύξηση των εκκρίσεων. Αλλά σε μεταγενέστερα στάδια ή αν καπνίζετε πολύ ο βήχας θα γίνει παραγωγικός και θα συνοδεύεται από φλέγματα. Το φλέγμα μπορεί να έχει οποιοδήποτε χρώμα, από άσπρο έως κίτρινο και καφέ. Είναι επίσης πολύ χειρότερτο πρωί όταν ξυπνάτε.

Οι πνεύμονες και γενικά το αναπνευστικό σύστημα έχουν διάφορους τρόπους για να προστατεύονται. Μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται η έκκριση βλεννας και κάποιοι σχηματισμοί που ονομάζονται βλεφαρίδες που στόχο έχουν να κρτατούν μακρυά τους βλαπτικούς παράγοντες.

Το κάπνισμα παραλύει τις βλεφαρίδες και έτσι χάνουν τον προστατευτικό ρόλο τους. Συνεπώς οι τοξίνες και διάφοροι άλλοι βλαπτικοί παράγοντες εισέρχονται εύκολα τους πνεύμονες και προκαλούν φλεγμονή. Ο οργανισμός προσπαθώντας να απομακρύνει αυτές τις τοξίνες από το αναπνευστικό σύστημα παράγει τον βήχα.

Από μόνος του ο βήχας του καπνιστή δείχνει ότι οι πνεύμονες είναι ερεθισμένοι και προδιαθέτει σε σοβαρότερα προβλήματα υγείας, όπως ανάπτυξη λοιμώξεων από βακτήρια και ιούς. Η βρογχίτιδα είναι μία συνηθισμένη επιπλοκή που αναπτύσσουν οι καπνιστές. Αν στη συνέχεια παρουσιαστεί βήχας με αποβολή αίματος θα μπορούσε να αποτελεί σημάδι μίας πιο σοβαρής βλάβης των πνευμόνων. Θα πρέπει να ενημερώνετε το γιατρό σας για οποιασδήποτε αλλαγή στη συχνότητα ή την ένταση του βήχα, καθώς και για άλλα συμπτώματα μπορεί να αισθάνεστε.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *