ροή ειδήσεων

Μόνο στις τουριστικές περιοχές θα ανοίγουν την Κυριακή τα καταστήματα



Υστερα από συναπόφαση των τοπικών εμπορικών συλλόγων και της περιφέρειας,...
θα είναι τις Κυριακές ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα στις τουριστικές περιοχές.

Ανοιχτά μόνο στις τουριστικές περιοχές, ύστερα από συναπόφαση των τοπικών εμπορικών συλλόγων και της περιφέρειας, θα είναι τις Κυριακές τα εμπορικά καταστήματα. Το παραπάνω ξεκαθάρισε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, προαναγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο και την αλλαγή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.
Τα υπόλοιπα μέτρα που εξήγγειλε συνοπτικά ο αρμόδιος υπουργός είναι τα ακόλουθα:

• Διαχείριση των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων. Σε πρώτη φάση θα κατατεθεί άμεσα νομοσχέδιο για την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας. Μεσοπρόθεσμα θα δημιουργηθεί δημόσιος φορέας διαχείρισης των δανείων στον οποίο θα μεταφερθούν τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή κοντά σε αυτό. Επίσης, θα θεσπισθεί νομοθεσία που θα ενισχύει τον ρόλο του ανεξάρτητου διαμεσολαβητή για τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

• Διαχείριση των επιχειρηματικών «κόκκινων» δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

• Θέσπιση νέου αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος θα δίνει ισχυρά κίνητρα με κλαδικά και γεωγραφικά κριτήρια. Εμφαση, μεταξύ άλλων, θα δοθεί στις νεανικές και κοινωνικές επιχειρήσεις.

• Προκήρυξη διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες. «Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου επί 25 χρόνια οι σταθμοί λειτουργούν με προσωρινές ετήσιες άδειες. Περίπου όπως κάποιες καφετέριες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

• Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις εξαγωγές με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγικών επιχειρήσεων και την απλοποίηση των διαδικασιών.

• Μείωση της γραφειοκρατίας και δημιουργία κέντρων εξυπηρέτησης επιχειρήσεων κατά τα πρότυπα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

• Στροφή από τα μεγάλα στα μικρά και μεσαία έργα.

• Θέσπιση κανόνων διαφάνειας στα δημόσια έργα.

Ο κ. Σταθάκης κατά την ομιλία του τόνισε επίσης ότι «τα δημόσια αγαθά είναι αδιαπραγμάτευτα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τραπεζικό τομέα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει η αντίληψη πως ο τραπεζικός τομέας είναι πλήρως απελευθερωμένος. Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στους ιδιώτες και στο κράτος».

Στο πλαίσιο της ανάγκης αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει στη γεωργία και τη μεταποίηση υψηλής προστιθέμενης αξίας. Νωρίτερα, δε, είχε επισημάνει ότι την περίοδο 2000-2009 η αγροτική παραγωγή για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας ήταν στάσιμη ή ακόμη και μειούμενη, ενώ έντονη επίσης ήταν η αποβιομηχάνιση.

«Η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων είναι παράγοντας ανάπτυξης και πρέπει να αποστρέψουμε το βλέμμα μας από “εύκολες” λύσεις σαν αυτές που έφερε το Μνημόνιο», πρόσθεσε.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *