ροή ειδήσεων

Η "κατάρα" των Όσκαρ - Το πολυπόθητο αγαλματίδιο και η δυστυχία που κουβαλάει



Σύμφωνα με την «κατάρα των Όσκαρ», οι νικητές του πολυπόθητου βραβείου είναι…
γραφτό να δυστυχήσουν από τη στιγμή που θα πιάσουν στα χέρια τους το χρυσό αγαλματίδιο.

«Θύματα» της κατάρας είναι μεταξύ άλλων ο Nicholas Cage, η Halle Berry, ο Kirk Douglas και η Sandra Bullock. Κυρίως μάλιστα για τους άντρες νικητές των Όσκαρ, η δυστυχία έχει να κάνει περισσότερο με την προσωπική τους ζωή, παρά με τα επαγγελματικά τους.

Η Κate Winslet για παράδειγμα και ο σκηνοθέτης Sam Mendes ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους ένα χρόνο αφότου η διάσημη ηθοποιός είχε κερδίσει το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Σφραγισμένα χείλη» («The Reader») το 2008.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Michigan κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ξαφνική επαγγελματική αλλαγή στη ζωή των ηθοποιών που κερδίζουν το πολυπόθητο αγαλματίδιο έχει καταστροφικές συνέπειες στις προσωπικές τους σχέσεις.

«Δεδομένου ότι πολλές πλευρές της ζωής μας οργανώνονται βάση της ρήσης “ο νικητής τα παίρνει όλα”, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και τις πιθανές αρνητικές συνέπειες», εξηγεί ο Michael Jensen, καθηγητής στρατηγικής στη Σχολή Ross School of Business του Πανεπιστημίου του Michigan.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι οι άνδρες ηθοποιοί που συμμετέχουν σε ταινίες δράσης παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά διαζυγίων, κάτι το οποίο δεν ισχύει για τις γυναίκες.

Η «κατάρα των Όσκαρ» έχει βαθιά τις ρίζες της στη δεκαετία του 1930, τη λεγόμενη «Χρυσή εποχή του Χόλιγουντ».

«Η επαγγελματική “κατάρα” είναι ένας χολιγουντιανός μύθος, αφού οι νικητές των βραβείων συμμετέχουν κατά βάση σε περισσότερες ταινίες μετά από μια νίκη. Όσο τώρα για τις συνέπειες στην προσωπική ζωή των νικητών, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση», δήλωσε ο καθηγητής κ. Jensen.

πηγη : defencenet.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *