ροή ειδήσεων

Την Τσικνοπέμπτη ή θα ψήσουμε παϊδάκια ή θα φάμε… φασολάδα



ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΟ ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ...

Γράφει ο Τάκης Χατζής

Κάθε… χθες και καλύτερα. ‘Η- αν το θέλετε, κάθε μέρα που περνάει η Γερμανία εντείνει τις πιέσεις έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αφήνει το όπλο του, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τον ακολούθησε, από κοντά και ο Κλάους Ρέγκλινγκ επικεφαλής του EFSF, ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αναλυτές και δημοσιογράφοι.

Όλοι αυτοί, ζητούν από την κυβέρνηση να εμφανιστεί με προτάσεις στις 11 του μηνός, στην έκτακτη συνάντηση του Eurogroup, για να μην βρεθεί σε χρηματοδοτικό κενό λίγες ημέρες αργότερα.

Στην περίπτωση κατά την οποία η χώρα μας δεν μπορέσει να τους πείσει για τις προτάσεις της- λένε, τότε μπορεί να ζητήσει μια παράταση του τρέχοντος προγράμματος, γιατί χωρίς συμφωνία, άλλα διαθέσιμα χρήματα δεν θα υπάρξουν.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Αλέξης Τσίπρας να βάλει την υπογραφή του κάτω από ένα κείμενο με το οποίο θα ζητάει παράταση του τρέχοντος προγράμματος- του Μνημονίου δηλαδή, είναι κομματάκι δύσκολο ή μάλλον απίθανο.

Η Ελληνική κυβέρνηση, ζητάει να υπάρξει πρώτα μια συμφωνία για ένα πρόγραμμα- γέφυρα και μετά να κατατεθούν οι προτάσεις της. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού, διευκρινίζουν ότι αυτό το πρόγραμμα- γέφυρα δεν μπορεί να είναι νέο μνημόνιο, αλλά μπορεί να έχει ως βασικό όρο ότι καμιά πλευρά δεν δύναται να προβεί σε μονομερείς ενέργειες.

Τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα εμφανιστεί στο έκτακτο Eurogroup, αναμένεται να σκιαγραφήσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αύριο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Το βέβαιο είναι ότι θα επαναλάβει πως το Μνημόνιο και οι πολιτικές του δεν θα συνεχιστούνκαι πως η κυβέρνηση θα παραμείνει πιστή στο προεκλογικό της πρόγραμμα σεβόμενη τη λαϊκή εντολή.

Τούτο σημαίνει ότι στο Eurogroup η Ελλάδα θα κληθεί να πείσει τους εταίρους (και δανειστές) για την αξιοπιστία των προτάσεών της. Αν οι Γερμανοί δεν είχαν στυλώσει τα πόδια, θα ήταν ευκολότερο. Τώρα φαντάζει έως και αδύνατο.

Αν υπάρξει κάποια λύση αμοιβαίων υποχωρήσεων, ο πλανήτης ολόκληρος- χωρίς υπερβολή,θα ανασάνει με ανακούφιση. Και οι Έλληνες, την επομένη, 12 του μηνός θα γιορτάσουν με τον πατροπαράδοτο τρόπο την Τσικνοπέμπτη. Αν όχι, κάποιοι θα φάνε… φασολάδα. 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/2/15 21:07

    οπως και να εχει καμια πανσετουλα θα την χτυπησουμε ετσι για να μπουμε στο ματι τις μερκελ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/2/15 21:09

    Φασολαδα τρωγαμε μεχρι τωρα κι αυτη οταν την βρισκαμε.Θυμηθειτε τις ουρες στις δωρεαν διανομες φαγητων.Παιδακια τρωγανε καποιοι μεσα στα αυτοκινητα των 750.000 ευρω .Και στο κατω κατω καλυτερα φασολαδα σαν περηφανοι Ελληνες παρα σουβλακια σαν δοσιλογοι προδοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *