ροή ειδήσεων

Αφεντικό για την πρωτιά ο Φοίβος που «υπέταξε» τον Διαγόρα στην Κρεμαστή



Μετά τη νίκη- πρόκριση στο παιχνίδι κυπέλλου Δωδεκανήσου επί του Διαγόρα στο ίδιο γήπεδο,... ο Φοίβος επικράτησε με 3-2 ενάντια στους κυανέρυθρους και απέκτησαν προβάδισμα για την πρωτιά στον πρώτο όμιλο της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Η αναμέτρηση για την 18η αγωνιστική έγινε κάτω από βροχόπτωση, αλλά σε κατάμεστο γήπεδο αφού οι φίλοι και των δύο ομάδων έδωσαν ωραίο… χρώμα στις εξέδρες.

Οι δύο ομάδες πρόσφεραν καλό θέαμα και κυνήγησαν τη νίκη, η οποία τελικά κατέληξε στο συγκρότημα του Σάββα Ορφανίδη που ήταν πιο εύστοχο και σκόραρε σε… καίρια σημεία.

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά, οι Κρεμαστενοί ευτύχησαν στην πρώτη τους επικίνδυνη επίσκεψη προς τα αντίπαλα καρέ να ανοίξουν το σκορ.

Ήταν η φάση του 20’ όταν ο Αξιώτης εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά και ο Τζιβίλογλου με γυριστό σουτ «παραβίασε» την εστία του Ταμπάση για το 1-0 των γηπεδούχων.

Αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Διαγόρας ανέβηκε και αναζήτησε την άμεση απάντηση. Μάλιστα είχε πολύ σημαντική στιγμή στο 26’, ωστόσο το σουτ του Αλιμπά απομακρύνθηκε από τον Κεφάλα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ζουρούδης έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ, μετά την σέντρα του Προβατίδη.

Το σοκ για τον «γηραιό» έγινε μεγαλύτερο, αφού όχι μόνο δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στην προαναφερθείσα φάση, αλλά δέχθηκε και δεύτερο τέρμα λίγο αργότερα.

Στο 28’ σε αντεπίθεση του Φοίβου ο Γεωργαλλής έκανε την συρτή σέντρα από τα αριστερά, ο Αγγελόπουλος τσίμπησε την μπάλα προ του Ταμπάση και ο Αρχοντούλης δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να σημειώσει το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.

Ξανά το ίδιο σκηνικό μετά το δεύτερο τέρμα των Κρεμαστενών, αφού οι ποδοσφαιριστές του Πέτρου Ρουτζιέρη ανέβασαν στροφές και τελικά μείωσαν στο 39ο λεπτό.

Ο Μπρέσκα αφού υποδέχθηκε την μπάλα όμορφα μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ και «νίκησε» τον Κεφάλα για το 2-1 του Διαγόρα που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του β’ μέρους, η βροχή δυνάμωσε ακόμη περισσότερο και οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο διάστημα 60’-65’ για να ισοφαρίσουν.

Αρχικά στο 61΄ο Αλιμπάς με εκτέλεση φάουλ «σημάδεψε» το κεφάλι του Σαλαμαστράκη, αλλά η προσπάθεια του έμπειρου αμυντικού κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Λίγο αργότερα (63’) ο Καπουράνης συνεργάστηκε υποδειγματικά με τον Ζουρούδη που έκανε το γύρισμα προς το αμαρκάριστο Μπρέσκα μέσα στην περιοχή, αλλά ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, έκανε… τσαφ απέναντι από τον Κεφάλα και «σπατάλησε» σημαντική ευκαιρία για το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Έχοντας καλή αμυντική λειτουργία και κρατώντας μακριά τους κινδύνους από την εστία του Κεφάλα, με εξαίρεση το πεντάλεπτο που αναφέραμε, οι ποδοσφαιριστές του Φοίβου αναζητούσαν την κόντρα- επίθεση για να κάνουν την ζημιά και να σκοράρουν τρίτο γκολ.

Αυτό ήρθε στο 75’ με τον Μόσχο που πέρασε στην αναμέτρηση ως αλλαγή πέντε λεπτά νωρίτερα από τον προπονητή του και τον… δικαίωσε στην πρώτη ευκαιρία.

Έγινε το δυνατό σουτ από τον Δελαπόρτα, η μπάλα από το βρεγμένο τερέν, έφυγε από τα χέρια του Ταμπάση και από κοντά ο νεαρός παίκτης σημείωσε το 3-1 για την ομάδα του.

Με την ψυχολογία με το μέρος τους οι Κρεμαστενοί λίγο έλειψε να πετύχουν τέταρτο τέρμα, αλλά ο Ταμπάσης στο 83’ έκανε εκπληκτική επέμβαση και «έβγαλε» από το δεξί του «παραθυράκι» την κεφαλιά του Δελαπόρτα μετά την σέντρα του Αξιώτη.

Στο 85’ το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον, αφού ο Μπρέσκα έκανε την μπαλιά στον Πεταυράκη και ο νεαρός παίκτης με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του ανήμπορου να αντιδράσει Κεφάλα, για την μείωση του σκορ σε 3-2 από τον Διαγόρα.

Όλος ο «γηραιός» βγήκε μπροστά στα τελευταία λεπτά για να καταφέρουν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα και να μην φύγουν με άδεια χέρια από την Κρεμαστή, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Μάλιστα η σπουδαιότερη ευκαιρία άνηκε στο 89’ στον Φοίβο, με τον Γεωργαλλή που βγήκε σε θέση τετ α τετ, ωστόσο το πλασέ του έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Μαυρουδής, Λαζός

Συνθέσεις:

Φοίβος: Κεφάλας, Γαργάλης, Φελεγκάκης, Παϊζάνος (40’ λ. τρ. Λαμάϊ), Αρχοντούλης (85’ Τζεμαλάϊ), Τζιβίλογλου, Αγγελόπουλος (70’ Μόσχος), Μπιλιάς, Αξιώτης, Δελαπόρτας, Γεωργαλλής

Διαγόρας:Ταμπάσης, Προβατίδης, Θεοδοσίου, Λυμπερόπουλος (65’ Καπουράνης), Καρπαθάκης (46’ Μαίλης), Σαλαμαστράκης, Πεταυράκης, Ανδράλας (75’ Πασκούλεφ), Μπρέσκα, Ζουρούδης, Αλιμπάς

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *