ροή ειδήσεων

Η χειρότερη μέρα της κακοκαιρίας: Χιόνια, θύελλες, καταιγίδες



Από το ξημέρωμα και ύστερα ο χιονιάς έχει αρχίσει να επηρεάζει τις περιοχές.... από τη Στερεά και κάτω και στο δυτικό τμήμα της Πελοποννήσου.

Τα χιόνια και η κακοκαιρία θα συνεχιστούν ενώ το μεσημέρι προς το απόγευμα αναμένεται κορύφωση της κακοκαιρίας στην Αττικής.

Από το πρωί η Αττική ολόκληρη ξύπνησε με πολύ δυνατό αέρα, χιόνι ή χιονόνερο, ενώ το θερμόμετρο είναι 2 με 3 βαθμούς κάτω από το μηδέν στα βόρεια και 2 με 4 βαθμούς πάνω από το μηδέν στα νότια προάστια.

Ήδη όπως έχει ανακοινωθεί από τον δήμο πως σε Πεντέλη και Νέα Πεντέλη τα σχολεία θα είναι κλειστά, ανοιχτά θα είναι τα σχολεία στα Μελίσσια.

Λόγω του χιονιού είναι κλειστός ο δρόμος από Ελευσίνα προς Θήβα, ο δρόμος προς την Πάρνηθα από το τελεφερικ, αλλά και από το στρατιωτικό νοσοκομείο και πάνω ο δρόμος από Πεντέλη προς Νέα Μάκρη.

Ενδεικτικό των ισχυρών ανέμων είναι και το ότι τη νύχτα η πυροσβεστική δέχθηκε 50 κλήσεις για κοπή δέντρων που έριξε ο αέρας.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού

Περιμένουμε ο χιονιάς να είναι πιος επιβαρυμένος κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας με βροχές, χιονόνερο, ακόμη και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές ακόμη και στα πεδινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και αργότερα ακόμη και στα Δωδεκάνησα.

Οι περιοχές που επιβαρυνθούν από τον χιονιά ειναι η Χαλκιδική, η Σκύρος, η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Κύμη, η Χαλκιδική, η Κύμη, η Χαλκίδα, η Ιστιαία, η Κάρυστος, η Αττικοβοιωτία, η Άνδρος, η Τήνος, η Νάξος, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Λήμνος, ο Αι - Στράτης, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος και αργότερα τα Δωδεκάνησα και κυρίως η Ρόδος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, στο Αιγαίο 9 μποφόρ και τοπικά θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση και σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα με ισχυρό παγετό στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -10 εως 3 βαθμούς, στα κεντρικά από -6 εως 5 βαθμούς και στα νησιά από 0 εως 8 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές όπως τα Μεσόγεια, τα υπερβόρεια και ανατολικά προάστια από το Καπανδρίτι, το Γραμματικό και τον Βαρνάβα, τον Μαραθώνα και τα Σπάτα ενώ τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι το Λαύριο και την Κερατέα, ιδιαίτερα στον Κουβαρά. Χιονια θα πέσουν στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές. Χιονόνερο περιμένουμε στις νότιες περιοχές του νομού από το Φάληρο μέχρι και το Σούνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ αλλά στον νότιο Ευβοϊκό και τη Ραφήνα θα φτάσουν τα 9 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 0 εως 4 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστηματα με ήλιο ενώ θα σταματήσουν οι χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -5 εως 3 βαθμούς κελσίου.

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Τετάρτη

Περιμένουμε λιακάδα στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνι στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο και στα νησιά του Αιγαίου ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες και παραθαλάσσιες νησιωτικές περιοχές.

Τα περισσότερα χιόνια την Τετάρτη θα πέσουν στην Κύμη, στη Χαλκίδα, στην Κάρυστο, στην Άνδρο, στην Τήνο, στη Νάξο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, στο Λασίθι, στη Λήμνο, στη Χίο, στη Σάμο, στην Κώ, στη Ρόδο και στην Κάρπαθο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βοριάδες 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 8 και τα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση από το απόγευμα. Τις πρωϊνές ώρες θα υπάρχει ισχυρός παγετός ενώ η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -12 εως 2 βαθούς, στα κεντρικά από -6 εως 7 βαθμούς και στα νησιά από 0 εως 8 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε βελτιωμένο καιρό στα δυτικά, αλλά στα ανατολικά του νομού, στον Μαραθώνα, στο Γραμματικό, στον Βαρνάβα, στο Καπανδρίτι, στην Πεντέλη, στον Υμηττό και τα Μεσόγεια περιμένουμε νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 εως 5 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λιακάδα με λίγα σύννεφα μόνο. Οι άνεμοι θα πνέον βοριάδες 5 με 6 μποφόρ και η θερμορκασία θα κυμανθεί από -4 εως 4 βαθμούς κελσίου.

Τσουχτερό θα είναι το κρύο όλη την εβδομάδα

Ο χιονιάς και η βαρυχειμωνιά θα συνεχιστεί και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, επηρεάζοντας κυρίως τις ανατολικότερες και νοτιότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας με νεφώσεις, χιονόνερο και χιόνια στα βουνά και βοριάδες που αν και θα εξασθενίσουν, θα εξακολουθήσουν στο Αιγαίο να πνέουν από 5 εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλές τιμές, ολικό παγετό θα έχουμε στη βορεια Ελλάδα με -9 βαθμούς κελσίου ενώ η μέγιστη θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 5 βαθμούς κελσίου.

newsit

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *