ροή ειδήσεων

Κώστα Αναστασίου… το δις εξ΄αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού


Για παραβίαση απορρήτου, προσωπικών δεδομένων και εισβολή σε...
υπολογιστικά συστήματα χρηστών του διαδικτύου κατηγορείται -εκ νέου- ο 29χρονος πρωταθλητής στα 400μ. με εμπόδια Κώστας Αναστασίου. Αυτή τη φορά, ο κ. Αναστασίου, ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι είχε συλληφθεί και τον Νοέμβριο του 2014 για ίδια υπόθεση, κατηγορείται ότι εξαπάτησε γυναίκες τις οποίες προσέγγιζε μέσω των social media.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 29χρονος με απατηλές μεθόδους κατάφερε να πείσει τουλάχιστον έξι γυναίκες να του επιτρέψουν πρόσβαση, μέσω ειδικού προγράμματος απομακρυσμένης διαχείρισης, στα αρχεία των προσωπικών τους υπολογιστών, από όπου και ανέσυρε-αντέγραψε πληθώρα προσωπικών τους δεδομένων, σε ψηφιακά αρχεία όπως φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ.

Σε μία ακόμα περίπτωση αποπειράθηκε να αποκτήσει πρόσβαση, με την ίδια τακτική, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Υποδυόμενος τον μεταπτυχιακό φοιτητή, τους ανέφερε ψευδώς ότι στο πλαίσιο εκπόνησης της διπλωματικής του εργασίας, ήταν απαραίτητο να «ελέγξει» εξ’ αποστάσεως διάφορους προσωπικούς υπολογιστές για να διαπιστώσει εάν έχουν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό ή ιούς, με στόχο τη δοκιμή της ισχύος και της αποτελεσματικότητας ενός νέου προγράμματος ενάντια στους ιούς.

Αφού έπειθε τις παθούσες με τον ανωτέρω απατηλό τρόπο, τους ζητούσε να εγκαταστήσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης στον υπολογιστή τους, με το οποίο αποκτούσε, εν αγνοία τους, πλήρη πρόσβαση στα υπολογιστικά τους συστήματα, και στη συνέχεια ανέσυρε-αντέγραφε πληθώρα προσωπικών τους δεδομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατοχή του βρέθηκαν 450 βίντεο με γυναίκες.

http://ixnos.blogspot.gr/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *