ροή ειδήσεων

Τέλος το ΤΑΙΠΕΔ, έρχεται το Ταμείο Κρατικής Περιουσίας



Η αρχή του τέλους του ΤΑΙΠΕΔ ήταν οι παραιτήσεις των στελεχών της διοίκησής του.... Ο νέος φορέας που αναμένεται να προκύψει το Ταμείο Κρατικής Περιουσίας, θα επανεξετάσει τα σχέδια αξιοποίησης των συμμετοχών του Δημοσίου σε εταιρείες. Στόχος να διατηρηθεί υψηλό ποσοστό σε περιπτώσεις όπως η Ενέργεια, το νερό και ο ορυκτός πλούτος της χώρας. Μια από τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης, ήταν μέσω της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη να ζητηθούν οι παραιτήσεις των μελών της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ. Το μόνο που αναμένεται πλέον, είναι με νόμο να μεταφερθεί η περιουσία του προηγούμενου Ταμείου, στο νέο, το «Ταμείο Κρατικής Περιουσίας».
Όπως γράφει το newmoney.gr "Στόχος να διατηρηθεί υψηλό ποσοστό σε περιπτώσεις όπως η Ενέργεια, το νερό και ο ορυκτός πλούτος της χώρας. Το σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, ενός μέρος των εσόδων που θα προκύψουν –σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- πρέπει να πάνε στα ασφαλιστικά ταμεία.
Στη βάση αυτή εξετάζονται δράσεις σε δύο άξονες:
- Λίστα με νέες αποκρατικοποιήσεις, από το περιουσιολόγιο του σημερινού Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου –ΤΑΙΠΕΔ. Στόχος είναι να προσφερθούν προς πώληση «ανώδυνα» περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου ενώ για τα πλέον «ευαίσθητα» θέματα, όπως πχ η Ενέργεια, θα επιδιωχθούν συνέργιες με ξένους μεγάλους «παίκτες» ή και διακρατικές συμφωνίες. Οι κινήσεις σχεδιάζονται προσεκτικά για να μην συναντήσουν την αντίδραση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ.
- Επανεξέταση αποκρατικοποιήσεων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ως προς τη νομιμότητα των συμβάσεων και το εύλογο του τιμήματος.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ενδεχομένως να επέλθει σύγκρουση με τους επενδυτές στα διεθνή δικαστήρια, ενώ στην κυβέρνηση λέγεται πως "υπάρχουν επενδυτές και επενδυτές" και "ας πρόσεχαν όσοι ..."αγόρασαν Σαμαρά"!

Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *