ροή ειδήσεων

«Έφυγε» η Μαρία Κυπριωτάκη- Περράκη



Σε ηλικία 82 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η Μαρία Κυπριωτάκη- Περράκη,... πρώην βουλευτής και μέλος κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του ’80 αλλά και ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος.

Πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 82 ετών η Μαρία Κυπριωτάκη -Περράκη, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου. Προερχόμενη από γνωστή αντιστασιακή οικογένεια της Κρήτης, θεωρείται εμπνευστής του ΟΚΑΝΑ και των Κέντρων Απεξάρτησης.

Η Μαρία Κυπριωτάκη - Περράκη, γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1933. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Χειρουργική Γυναι¬κολογία.

Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και γραμ¬ματέας του τομέα Γυναικών του κόμματος, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ).

Το 1977 και το 1981 εκλέχτηκε βουλευτής Αθηνών ενώ το 1985 Ηρακλείου. Το 1981 ήταν υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών , το διάστημα 1982-1985 χρημάτισε υφυπουργός Υγείας . Την περίοδο 1988-1989 ήταν αρμόδια για θέματα ισότη¬τας και το 1993-1996 διοικητής του Ο.Γ.Α.

Η κηδεία της Μαρίας Κυπριωτάκη-Περράκη θα τελεστεί αύριο Σάββατο στο νεκροταφείο Ηλιούπολης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *