ροή ειδήσεων

ΝΕΡΙΤ και ΕΡΤ εις σάρκα μια!



Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση...


Η απασχόληση του προσωπικού της πρώην ΕΡΤ αλλά και του νυν προσωπικού σε ΝΕΡΙΤ άσχετα με τη σχέση εργασίας περιλαμβάνεται στις πρώτες σκέψεις και σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ από το τέλος Μαρτίου. Στις συναντήσεις που είχε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων, προκύπτει πως η νέα ΕΡΤ θα λειτουργήσει με το σύνολο των προγραμμάτων της και με το σύνολο του προσωπικού της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στους εργαζόμενους:

• Ετοιμάζεται νομοθέτημα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στο σύνολο των δομών της.
• Το σχέδιο νόμου υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο για να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Μάρτη και, επίσης σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει ως το τέλος Μάρτη.
• Επανέρχονται όλοι όσοι εργάζονταν στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013 και θέλουν να επιστρέψουν. Σ΄ αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι έχουν προσληφθεί στην ΝΕΡΙΤ
• Δεν μπορούν να επιστρέψουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν με πλήρη σύνταξη, ενώ για όσους είχαν πρόωρη συνταξιοδότηση θα γίνει ειδική ρύθμιση ώστε να μπορέσουν αν θέλουν να επιστρέψουν.
• Συνολικά η ΕΡΤ θα έχει περίπου 2.400-2.500 εργαζόμενους. Υπολογίζεται ότι περίπου 350 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα έχουν συνταξιοδοτηθεί και στην ΝΕΡΙΤ απασχολούνται περίπου 650-700 άτομα από τα οποία οι 450 προέρχονται από την ΕΡΤ.

Για το σχέδιο νόμου θα γίνουν και νέες συναντήσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *