ροή ειδήσεων

Π. Καμμένος: Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι



Σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.... και κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Καμμένος αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

«Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι» ξεκαθάρισε, μιλώντας σε πολιτικούς συντάκτες το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ακόμα πως η δανειακή σύμβαση, για την οποία θα υποβάλλει αίτημα παράτασης η ελληνική κυβέρνηση, «δεν έχει σχέση με το μνημόνιο», που προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ανατίναξη στο Κούγκι:Στις 13 Δεκεμβρίου του 1803, το Σούλι βρισκόταν υπό την πολιορκία του Αλή Πασά. Μετά από πολυήμερη άμυνα, οι Σουλιώτες λύγισαν από την πείνα και τις κακουχίες και αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν. Συμφώνησαν να παραδώσουν τα όπλα τους και να απομακρυνθούν από το Σούλι.

Ο κοσμοκαλόγερος Σαμουήλ έμεινε τελευταίος, μαζί με λίγους συντρόφους του, ηλικιωμένους και βαριά τραυματίες, για να παραδώσουν την μπαρουταποθήκη, που βρισκόταν μέσα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Πριν από την ανατίναξη, ένας από τους ανθρώπους του Αλή Πασά προκάλεσε λεκτικά τον Σαμουήλ, λέγοντας του: «Πόσα κολαστήρια στοχάζεσαι καλόγερε, θα σε κάμη ο Βεζύρης οπόταν σε βάλει εις το χέρι, από το οποίο και δε γλιτώνεις;» Τότε εκείνος του απάντησε: «Δεν είναι άξιος ο Βεζύρης, να πιάση άνθρωπον, όστις εκτός οπού δε φοβάται, γνωρίζει και άλλον δρόμον: του θανάτου...».

Όταν οι άντρες του Αλή πασά έφτασαν στην αποθήκη, ο Σαμουήλ έβαλε φωτιά και μαζί με τους πέντε συντρόφους του ανατινάχτηκαν. Δεν παραδόθηκαν, παρά μόνο στον Θεό...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *