ροή ειδήσεων

Η πορνοστάρ Σάσα Γκρέι χρησιμοποιήθηκε από την φιλορωσική προπαγάνδα



Η Σάσα Γκρέι είναι μια πασίγνωστη Ελληνοαμερικανίδα πορνοστάρ, η οποία έχει κάνει μεγάλη καριέρα στο χώρο της...

πορνοβιομηχανίας, από τον οποίο όμως πρόσφατα αποσύρθηκε. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μια ιστορία που ανέφερε ότι η Γκρέι πήγε στην Ουκρανία για να δουλέψει σαν νοσοκόμα στο πλευρό των φιλορώσων ανταρτών. Εκεί όμως δολοφονήθηκε άγρια από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Η είδηση αυτή έκανε το γύρο του διαδικτύου και πολλοί την πίστεψαν ωστόσο δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια τυχαία παρανόηση. Ή μήπως δεν ήταν τόσο τυχαία.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Moscow Times», μια νοσοκόμα με το όνομα Σάσα Σερόβα αιχμαλωτίστηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις, βιντεοσκόπησαν τη στιγμή που την «εξευτέλιζαν» ενώ στη συνέχεια την τεμάχισαν με ένα τσεκούρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επώνυμο «Σερόβα» μοιάζει με τη ρωσική λέξη «gray», όπως αναφέρει το GlobalPost. Η Γκρέι, που παρά τα όσα κυκλοφορούν στα ρωσικά social media, είναι ζωντανή και καλά, δεν συμμετείχε ποτέ στον ουκρανικό πόλεμο και δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της για την προπαγάνδα που χρησιμοποιεί το όνομά της. Την περασμένη Τετάρτη, η ίδια έγραψε στο twitter: «Αγαπώ τους Ρώσους φανς μου, αλλά αυτή η προπαγάνδα το παρακάνει».
Σύμφωνα με το GlobalPost, η Μόσχα έχει ξεκινήσει μια άκρως επιθετική εκστρατεία παραπληροφόρησης για να ενισχύσουν τη στήριξη για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, και την υποστήριξη προς τους φιλορώσους αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας.
Έτσι, έχουν οργανώσει έναν «online στρατό troll» για να προωθούν τη δική τους εκδοχή των γεγονότων, ποστάροντας φιλορωσικές και αντι-ουκρανικές ιστορίες, οι περισσότερες εκ των οποίων εντελώς ψευδείς.
Στο ερώτημα γιατί χρησιμοποίησαν μια πρώην πορνοστάρ για τους σκοπούς τους, ο συγγραφέας Κέβιν Ρόθροκ αναφέρει ότι οι χρήστες του 2ch.hk ξεκίνησαν μια εκστρατεία για να τεστάρουν την «ευπιστία» των Ρώσων χρηστών σε πληροφορίες σχετικά με τους «πεσόντες ήρωες» των αυτονομιστών.
Το σχέδιο έχει ως εξής: Επιλέξτε ένα διάσημο δημόσιο πρόσωπο - έναν πολιτικό, έναν ηθοποιό- και πείτε είτε ότι πέθαναν μαχόμενοι στο πλευρό των αυτονομιστών στην Ουκρανία, ή ότι έκαναν μια φιλο-ρωσική δήλωση. Η Γκρέι ήταν το ένα άτομο που επιλέχθηκε για αυτό το τεστ «ευπιστία».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *