ροή ειδήσεων

Κομπίνα χιλιάδων ευρώ από συνεργεία αυτοκινήτων: Εξέδιδαν ξανά και ξανά αποδείξεις για το ίδιο τροχαίο



Κομπίνα μέσω της οποίας συνεργεία αυτοκινήτων κατάφερναν να αποκομίζουν τεράστια ποσά,... φοροδιαφεύγοντας και ξεπλένοντας χρήμα, ξεσκεπάστηκε από ασφαλιστική εταιρεία η οποία είχε καταβάλει συνολικά δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε συγκεκριμένα συνεργεία για τροχαία ατυχήματα.

Αποτέλεσμα είναι να διαταχθεί έρευνα και να σχηματιστεί δικογραφία από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε βάρος τριών εταιρειών–συνεργείων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε παράνομη αποκόμιση περιουσιακού οφέλους με τη χρήση πλαστών φορολογικών στοιχείων και απόκρυψης φορολογητέας ύλης.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας όταν εκπρόσωπος ασφαλιστικής εταιρείας κατήγγειλε ότι, μετά από εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε σύνολο 168 περιπτώσεων αποζημιώσεων τροχαίων ατυχημάτων, προέκυψε ότι σε 75 φακέλους ζημιών υπήρξαν παρατυπίες στα παραστατικά για την αγορά ανταλλακτικών, ενώ στις περιπτώσεις εμπλέκονταν τρεις εταιρείες – συνεργεία αυτοκινήτων.

Τα συγκεκριμένα τροχαία ατυχήματα είχαν γίνει από τον Ιανουάριο του 2011 έως και το Μάιο του 2012, ενώ οι επισκευές όλων των οχημάτων είχαν πραγματοποιηθεί σε ένα από τα παραπάνω συνεργεία.

Πιο αναλυτικά:
σε 60 από τους προαναφερθέντες φακέλους φέρονται να έχουν προσκομιστεί ως και έξι φορές, τα ίδια παραστατικά αγοράς ανταλλακτικών, καθώς οι αποδείξεις έφεραν κοινή αρίθμηση, ημερομηνία, ώρα έκδοσης και ανάλυση των επιμέρους εκδόσεων.
σε 24 φακέλους, οι αποδείξεις για την αγορά ανταλλακτικών είχαν εκδοθεί προγενέστερα από την ημερομηνία του δηλωθέντος ατυχήματος.
σε 53 φακέλους, οι αποδείξεις για την αγορά ανταλλακτικών, είχαν εκδοθεί μεταγενέστερα από τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών του συνεργείου επισκευής.
στο σύνολο των 75 φακέλων ζημιών, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων εκχώρησαν την απαίτηση τους για αποζημίωση στο συνεργείο, όπου είχαν αυτά επισκευαστεί.
για τις 61 από τις παραπάνω περιπτώσεις, η ασφαλιστική εταιρεία είχε καταβάλει αποζημιώσεις συνολικού ποσού 109.821,13 ευρώ, ενώ εκκρεμούσαν οι αποζημιώσεις για τις υπόλοιπες 14 περιπτώσεις, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχονταν σε 28.979,58 ευρώ.

Από τον εκτενή και εμπεριστατωμένο έλεγχο που διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στα φορολογικά στοιχεία των δύο άλλων εταιρειών, οι οποίες προμήθευαν με ανταλλακτικά το συνεργείο αυτοκινήτων, που επισκευάστηκαν τα οχήματα, προέκυψαν διοικητικές και ποινικές παραβάσεις για τη διαχειριστική περίοδο του 2011, ως ακολούθως:
Η πρώτη εταιρεία εξέδωσε 53 πλαστά φορολογικά στοιχεία, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε 17.111 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 13.911,38 ευρώ αφορά τις συνολικές καθαρές (λιανικές) πωλήσεις και ο αναλογούν σε αυτές Φ.Π.Α. ανέρχεται σε 3.199,62ευρώ.
Η δεύτερη εταιρεία εξέδωσε 10 πλαστά φορολογικά στοιχεία, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε 2.300 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 1.869,92 ευρώ αφορά τις συνολικές καθαρές (λιανικές) πωλήσεις και ο αναλογούν σε αυτές Φ.Π.Α. ανέρχεται σε (430,08) ευρώ.
Το συνεργείο επισκευής των αυτοκινήτων δεν απέδωσε ή απέδωσε ανακριβώς αναλογούντα Φ.Π.Α. ύψους 1.316,75 ευρώ, ενώ επιπλέον απέκρυψε καθαρά εισοδήματα υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή φόρου εισοδήματος ύψους 5.725 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *