ροή ειδήσεων

Τι δείχνει η διαφορά βιολογικής με την πραγματική ηλικία



Μια ομάδα επιστημόνων από πανεπιστήμιο της Σκωτίας υποστηρίζει, ότι το βιολογικό ρολόι...

ενός ανθρώπου θα μπορούσε να προβλέψει τον προσδόκιμο όρο ζωής του.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελέτησαν τις χημικές αλλαγές στο DNA για να καθορίσουν τη βιολογική ηλικία, την οποία στη συνέχεια συνέκριναν με την πραγματική ηλικία ενός ατόμου.
Βρήκαν, ότι οι άνθρωποι των οποίων η βιολογική ηλικία ήταν μεγαλύτερη από την πραγματική τους ηλικία διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν πιο γρήγορα, σε σχέση με αυτούς των οποίων η βιολογική και η πραγματική ηλικία ήταν ίδιες.
Τέσσερις ανεξάρτητες μελέτες παρακολούθησαν τη ζωή σχεδόν 5.000 ανθρώπων για μέχρι και 14 χρόνια.
Η βιολογική ηλικία κάθε ατόμου μετρήθηκε με τη βοήθεια δείγματος αίματος στην αρχή της μελέτης και παρακολουθήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής.
Οι ερευνητές –σύμφωνα με όσα αναφέρει η MailOnline- βρήκαν ότι η σχέση ανάμεσα σε ένα ταχύτερης λειτουργίας βιολογικό ρολόι και του πρόωρου θανάτου είναι πραγματική, ακόμη και μετά το συνυπολογισμό άλλων παραγόντων, όπως το κάπνισμα, ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.
Ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Ian Deary από το Κέντρο για τη Γνωστική Γήρανση και Γνωστική Επιδημιολογία (Centre for Cognitive Ageing and Cognitive Epidemiology) του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου δήλωσε σχετικά: «Αυτή η νέα έρευνα αυξάνει την κατανόησή μας γύρω από τη μακροβιότητα και την υγιή γήρανση».
«Είναι συναρπαστικό καθώς εντοπίσαμε ένα νέο δείκτη της γήρανσης, ο οποίος βελτιώνει την πρόβλεψη του προσδόκιμου όρου ζωής πέρα και πάνω από τη συμβολή παραγόντων όπως το κάπνισμα, ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις».
Στην έρευνα συμμετείχαν και επιστήμονες από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, ενώ τα συμπεράσματά της δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Genome Biology.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *