ροή ειδήσεων

Τα... τατουάζ των ενστόλων αποφάσισε το ΣτΕ



Μπορούν οι στρατιωτικοί να έχουν τατουάζ;... Φυσικά και μπορούν αρκεί να μην είναι σε εμφανή σημεία του σώματος τους καθώς και η απεικόνιση τους να μην είναι προκλητική αλλά να είναι συμβατή με την ουδετερότητα που το Σύνταγμα επιβάλλει για τους ενστόλους.

Με αυτό το σκεπτικό σε τρεις νέες αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι οι ένστολοι μπορεί να έχουν τατουάζ, και δικαίωσε τέσσερις ειδικούς φρουρούς οι οποίοι διαγράφησαν από τον πίνακα επιτυχόντων επειδή είχαν δερματοστιξία (τατουάζ).

Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας ερμηνεύοντας το Σύνταγμα και την ισχύουσα νομοθεσία, αποφάσισε ότι το τατουάζ «συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου από τον διαγωνισμό για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, εφόσον όμως αυτό είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επί πλέον οι σχετικές απεικονίσεις ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, επισημαίνουν στις αποφάσεις τους ότι «μόνη η ύπαρξη δερματοστιξίας δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την σχετική διαδικασία επιλογής», αλλά απαιτείται να συντρέχουν και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή να είναι με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής, κ.λπ.

Επομένως, καταλήγουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, πρέπει να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις ακυρώσεως (προσφυγές) των υποψηφίων ειδικών φρουρών και να ακυρωθούν ως μη νόμιμα αιτιολογημένες οι παραλείψεις των προσλήψεων τους.

Οι τέσσερις άνδρες υποψήφιοι περιελήφθησαν στους πίνακες επιτυχόντων και όταν κλήθηκαν σε υγειονομικές εξετάσεις, αθλητικές δοκιμασίες, κ.λπ. η υγειονομική επιτροπή τους έκρινε ακατάλληλους λόγω των τατουάζ που είχαν: 1) στον δεξιό ώμο, 2) αυχενική χώρα και αριστερό χέρι, 3) δεξιό ώμο και 4) πολλά σε διάφορα σημεία του σώματος, με την υπόθεση να οδηγείται στα δικαστήρια.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τις παραλήψεις των προσλήψεων των υποψηφίων ειδικών φρουρών και ανέπεμψε τις υποθέσεις στο Διοικητικό Εφετείο για νέα κρίση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *