ροή ειδήσεων

Μυστικό σχέδιο Β.Πούτιν, κωδικός «Ελλάδα»



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα «ξεκινήσει μια εκστρατεία...
μυστικών επιθέσεων αποσταθεροποίησης στις χώρες της Βαλτικής, στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ», γράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

«Πώς το ξέρουμε αυτό; Επειδή αυτό αποτελεί δήλωση του Υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Michael Fallon . Λιθουανία, Εσθονία και Λετονία ευρίσκονται σε πολύ μεγάλο κίνδυνο, τονίζει η ιστοσελίδα counterpunch.org .»

«Υπάρχουν πολλές ανησυχίες», δήλωσε ο Fallon στην βρετανική εφημερίδα. «Ανησυχώ για τον Πούτιν. Δεν υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων, και εγώ ανησυχώ για την πίεση που θα εξασκήσει η Ρωσία στις χώρες της Βαλτικής. Η μέθοδο του Ρώσου Προέδρου που τεστάρει συνεχώς το ΝΑΤΟ, τα υποβρύχια, τα αεροσκάφη του… ο εκσυγχρονισμός των συμβατικών του δυνάμεων , ο εκσυγχρονισμός των πυρηνικών του δυνάμεων, όλα αυτά δοκιμάζουν το ΝΑΤΟ, έτσι και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε ανάλογα», δήλωσε ο ίδιος .

« Οι μυστικές επιθέσεις από την Ρωσία στις χώρες της Βαλτικής αποτελούν «έναν πολύ πραγματικό και παρόντα κίνδυνο», επέμεινε ο Fallon.

Όμως, ενώ η προσοχή του Βρετανού Υπουργού Άμυνας επικεντρώνεται στην νοητή απειλή στα κράτη της Βαλτικής, υπάρχει μια χώρα από την οποία εκπορεύεται ο πραγματικός « κίνδυνος», και αυτή ονομάζεται Ελλάδα, και συνεχίζει η ιστοσελίδα counterpunch.org «Όχι, μόνο η ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ , αλλά και οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έχουν ήδη πραγματοποιήσει όλη την αποσταθεροποίηση που απαιτούνταν , αναγκάζοντας την χώρα αυτή μέσω ενός σκληρού προγράμματος λιτότητας, σε μια οικονομική συρρίκνωση της τάξεως του 25%, σε διάστημα πέντε ετών, στο κλείσιμο ζωτικής σημασίας δημόσιων υπηρεσιών, στην μαζική ανεργία και στην αναγκαστική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας».

«Και τώρα οι Έλληνες, με επικεφαλής την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δίκαια όλους αυτούς τους έχουν βαρεθεί. Αυτή την εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ανανεώσει τα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει το πακέτο των € 240 δισεκατομμυρίων Ευρώ της «διάσωσης», κάτω από τόσο σκληρές συνθήκες, χωρίς να δοθεί στην Ελλάδα εκ μέρους των Ευρωπαίων, ο απαιτούμενος χρόνος να επαναδιαπραγματευθεί η χώρα το χρέος της», συνεχίζει το δημοσίευμα .



«Η Γερμανία έχει ήδη δηλώσει ότι η ελληνική πρόταση «δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις που απαιτούνται». Αλλά αν οι υπουργοί Οικονομικών δεν συμφωνήσουν τελικά τότε τι; Σωστά μαντέψατε: Ο Τσίπρας θα στραφεί προς τη Ρωσία. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Α.Τσίπρας και ο β.Πούτιν συμφώνησαν σε μια σειρά διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από τα τουρκικά σύνορα σε όλη την ελληνική επικράτεια και τις άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης», όπως αναφέραμε σε άρθρο μας στο pentapostagma.gr .

Αυτό το σχέδιο ήρθε μετά την επαναδρομολόγηση του αγωγού «South Stream», ο οποίος είχε σχεδιαστεί να διέρχεται από την Βουλγαρία, αλλά εμποδίστηκε η αναδρομική εφαρμογή των κανόνων της αγοράς ενέργειας της ΕΕ, κάτω από την μεγάλη πίεση των ΗΠΑ. Τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο , ο Πούτιν «επανευθυγράμμισε» τον αγωγό προς την Τουρκία από κοινού με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Μετά την συμφωνία μεταξύ του Β.Πούτιν και του Α.Τσίπρα, ήρθε και η πρόσκληση στην Μόσχα , για την παρέλαση την ημέρα της νίκης στις 9 Μαΐου, καθώς επίσης και η σύνδεση του αγωγού με τις χώρες της Νότιας Ευρώπης η οποία θα έχει πλέον ολοκληρωθεί, τουλάχιστον στα χαρτιά. Και την στιγμή που θα κατασκευαστεί ο αγωγός αυτός , η Ελλάδα θα ελέγχει αποτελεσματικά, την παροχή αερίου, κάτι που θα αναβαθμίσει την χώρα αυτή, σε μια σπουδαία στρατηγική θέση στο ενεργειακό τοπίο της Ευρώπης.

Αλλά η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ!

Η όλο και πιο θερμή σχέση της Ελλάδας με την Ρωσία έχει ήδη προκαλέσει την ανησυχία και άλλων χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, ανέφερε πρόσφατα ότι η Ελλάδα «θέτει σε κίνδυνο την θέση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ με την προσέγγισή της προς την Ρωσία».

Αυτό προκάλεσε την σφοδρή απάντηση από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος επίσημα χαρακτήρισε την επίθεση αυτή ως «απαράδεκτη και ληστρική», σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό των Συμμάχων, ειδικά όταν πολεμούσε τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής».«Οι δηλώσεις που αντικαθιστούν την ΕΕ και τα θεσμικά όργανα του ΝΑΤΟ είναι απαράδεκτες και ονομάζονται ως ωμός εκβιασμός», πρόσθεσε ο ίδιος, συνεχίζει η ιστοσελίδα counterpunch.org .

Έτσι, σε περίπτωση τελικά που η πρόταση αναχρηματοδότησης προς τον Τσίπρα, δεν γίνει εφικτή ως στο τέλος, «αύριο» η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και θα ενταχθεί στην Ευρασιατική Ένωση; Πιθανόν όχι σύμφωνα και με τα σχέδια του Πούτιν.

Η Ελλάδα αξίζει πολύ περισσότερο στην Ρωσία ως φίλος εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπου μπορεί να ασκήσει βέτο σε πιθανές εμπορικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, έναντι των εμπορικών συμφωνιών ΤΤΙΡ και CETA, με τις ΗΠΑ και τον Καναδά, αντιτάσσοντας παράλληλα άρνηση στην αυξανόμενη εχθρότητα του ΝΑΤΟ, «εκ των έσω» .

Επίσης στην περίπτωση αυτή , θα μπορούσαμε να δούμε την Ελλάδα απλώς να παραιτείται προδήλως από το ανεξόφλητο και άδικο δημόσιο χρέος της, ύψους € 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων , καθώς και στην εγκατάλειψη εκ μέρους της από την Ευρωζώνη, ενώ την ίδια στιγμή πιθανόν θα λαμβάνει ένα πακέτο ρευστότητας έκτακτης ανάγκης από την Ρωσία, για την υποστήριξη «της νέας δραχμής».

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να δούμε μια επανάληψη του σεναρίου της Ουκρανίας τον Δεκέμβριο του 2013, όταν η Ρωσία προσέφερε ένα πακέτο στήριξης βάσει του οποίου, το Κρεμλίνο αγόρασε ουκρανικά ομόλογα αξίας 15.000.000.000 δολαρίων , υποστηρίζοντας την κατάρρευση του νομίσματός της χώρας, παρέχοντας παράλληλα και μια μεγάλη έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου .

Η οικονομική επένδυση ύψους 15.000.000.000 δολαρίων έναντι της Νέας Δραχμής, σε ελληνικά ομόλογα, θα είναι μια θαυμάσια έναρξη για το νέο νόμισμα στην Ελλάδα, και θα εδραίωνε μια σταθερή και μακροχρόνια συμμαχία της Ελλάδος με την Ρωσία, παρέχοντας παράλληλα στην Μόσχα ένα πολύτιμο και μακροπρόθεσμο «προγεφύρωμα» στην περιοχή σε σχέση με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.



Αυτή η κίνηση θα δώσει, επίσης, την έμπνευση και την εμπιστοσύνη σε πολλά άλλα προοδευτικά πολιτικά κινήματα ανά την Ευρώπη, τα οποία θα λάβουν έμπνευση από την μάχη του ΣΥΡΙΖΑ, για οικονομική δικαιοσύνη έναντι της ΕΕ, σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και πέρα από αυτό , θα μεταφέρει ταυτόχρονα και ένα ισχυρό μήνυμα, ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.

Και ενώ το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και πιστοί υπηρέτες τους, μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Michael Fallon, σκόπιμα θα μιλούν για «εικονικές απειλές στην Βαλτική», την ίδια στιγμή θα αγνοούν τον πραγματικό κίνδυνο που θα αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ, στα νότια σύνορα του, με την αριστουργηματική πολιτική του Πούτιν, η οποία για άλλη μια φορά, θα καταδείξει ποιοι είναι οι πραγματικά «ανόητοι» σε αυτήν την Ιστορία .




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *