ροή ειδήσεων

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ !!! Συμφωνία Τσίπρα - Ντάισελμπλουμ


Βρυξέλλες: του Θάνου Αθανασίου....


Ξεκίνησαν τεχνικές συζητήσεις μετά από συνάντηση και συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γ.Ντάισεμπλουμ με στόχο να επεξεργαστούν τρόποι ώστε σε τεχνικό επίπεδο να διαφανεί που αλληλοεπικαλύπτονται το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα, οι επιδιώξεις των δανειστών και οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να δημιουργηθεί το έδαφος για μια δημιουργική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας.

Υπάρχει συμφωνία επί της ουσίας δηλαδή στο ότι πάμε σε μια τεχνική παράταση του χρηματοδοτικού σκέλους του δεύτερου ελληνικού προγράμματος με ταυτόχρονη λήψη μέτρων τα οποία θα είναι έμπνευσης της ελληνικής πλευράς και όχι μέτρα ολοκλήρωσης του πέμπτου ελέγχου.

Παράλληλα ξεκινούν τεχνικές συζητήσεις ειδικών επί των ελληνικών θεμάτων από τρεις οργανισμούς (ΔΝΤ, Κομισιόν, ΕΚΤ) που αποτελούσαν την τρόικα, προκειμένου να βρεθεί ο κοινός τρόπος για να υπάρξει μια πλήρης συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας. Ακόμα όμως και αν δεν υπάρξει συμφωνία στο φραστικό σκέλος μπορεί να διεξαχθεί ένα ακόμα Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή.

Η συμφωνία είναι σχεδόν έτοιμη και οι τρεις φράσεις και διατυπώσεις «επέκταση με ολοκλήρωση», «επέκταση με τροποποίηση της συμφωνίας» και «επέκταση με ολοκλήρωση αλλά με ελληνικά μέτρα» είναι στο τραπέζι. Οι τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες αναζητούν τα σημεία αλληλοεπικάλυψης των προτάσεων της Ελλάδας και των απαιτήσεων των εταίρων.

Πηγή:real.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *