ροή ειδήσεων

ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΟ… ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ


ΑΝΟΙΓΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ... ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Τη συνδρομή της προτίθεται να δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να καταπολεμηθούν η διαφθορά και η φοροδιαφυγή από την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, καθώς ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έκαναν τόσα χρόνια τα στραβά μάτια…


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», στο γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να λάβει συνδρομή για την επίλυση της φοροδιαφυγής και συμβουλεύουν τη νέα κυβέρνηση να κινηθεί ταχύτατα, ζητώντας τη βοήθεια από τα υπόλοιπα κράτη της ευρωζώνης.

Ο εκπρόσωπος του κ. Σουλτς δήλωσε στην εφημερίδα «οι πλούσιοι Έλληνες πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερο βάρος, όχι μόνο για ηθικούς λόγους, αλλά και επειδή αυτό θα συμβάλλει στην αύξηση των φορολογικών εσόδων. Αυτός θα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μπουν χρήματα στην οικονομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες, χωρίς να σταματήσουν οι προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης».

ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη πάρει την υπόθεση στα χέρια του, προχωρώντας σε μια σειρά από ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και υλοποιώντας άμεσα τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Στα σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Π. Νικολούδη, βρίσκονται οι εξής κινήσεις:

- Να ζητηθεί από τις γαλλικές Αρχές η αρχική λίστα Λαγκάρντ, ώστε να εξεταστεί το πρωτότυπο αρχείο, αφού έχουν παραποιηθεί στοιχεία, έχουν σβηστεί ονόματα και έχουν προστεθεί άλλα, επιχειρηματιών που δεν είχαν σχέση με την υπόθεση για να προστατευτούν εκλεκτοί και… συγγενείς των προηγούμενων κυβερνήσεων.

-Να ζητηθούν από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο στοιχεία όλων των λογαριασμών και τα υπόλοιπα για όσους καταθέτες διαμένουν στην Αθήνα.

-Η ταχύτατη διερεύνηση 3.500 υποθέσεων που έχουν αποκρύψει 7 δισ. ευρώ.

-Οι γρήγορες αποφάσεις περί αλλαγής του ρόλου του ΣΔΟΕ το οποίο μπορεί πλέον να επιβάλλει πρόστιμα μετά από ελέγχους.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Νικολούδης έχει αρχίσει να ανοίγει φακέλους, λίστες και εμβάσματα και να δεσμεύει λογαριασμούς υπόπτων για φοροδιαφυγή ή «ξέπλυμα» χρήματος.

Για τον αποτελεσματικότερο μάλιστα έλεγχο της φοροδιαφυγής, αποφασίστηκε η συγχώνευση όλων των λιστών (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, εμβασμάτων εξωτερικού και της λίστας Νικολούδη) σε μια ενιαία, στοχεύοντας στον εντοπισμό προσώπων που περιλαμβάνονται σε περισσότερες από μία.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *