ροή ειδήσεων

Πέντε ανατριχιαστικά σενάρια που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα [εικόνες]



Ταινίες βγαλμένες από τη ζωή...


Σενάρια βγαλμένα από τη καθημερινή ζωή ανθρώπων, σενάρια που προκαλούν εφιάλτες ή οργή και σε κάνουν να αναμένεις με αγωνία την συνέχεια. Και όμως πρόκειται για αληθινές ιστορίες...

Μερικές από τις πιο ανατριχιαστικές υποθέσεις ταινιών και σειρών δεν αποτελούν αποκύημα της φαντασίας κάποιού σεναριογράφου, αλλά είναι εμπνευσμένες από την ίδια τη ζωή.

5. Έκανε μεταμόσχευση καρδιάς από άνδρα που είχε αυτοκτονήσει και αυτοκτόνησε και ο ίδιος για τα μάτια της ίδιας γυναίκας


Τελικά, μήπως τα μέλη του σώματος μας ανήκουν κατ' αποκλειστικότητα σε εμάς και είναι συνδεδεμένα με κάποιον περίεργο τρόπο με την ψυχή και το πνεύμα μας; Κάτι τέτοιο υποστηρίζουν οι ταινίες θρίλερ, που όταν κάποιος κάνει μεταμόσχευση και γίνεται λήπτης μέλους ενός ανθρώπου που έχει πεθάνει, συνήθως αυτό το μέλος είναι δαιμονισμένο και ζει για να πάρει εκδίκηση για το νεκρό.
Για παράδειγμα, στην ταινία Body Bags, του John Carpenter, ο Mark Hamill είναι ένας επαγγελματίας παίχτης του μπέιζμπολ, που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση στα μάτια. Ωστόσο, τα μάτια που λαμβάνει ήταν ενός κατά συρροήν δολοφόνου που σκότωνε γυναίκες και επιδιδόταν σε ερωτικές περιπτύξεις με τα πτώματα τους, κάτι που συνέχισε και ο "αθώος" παίχτης.


Όσον αφορά την αληθινή εκδοχή, ένας άνδρας από τη βόρεια Καρολίνα, ο Sonny Graham, που μάλλον δεν είχε δει καμία από τις ταινίες, υπεβλήθη σε μεταμόσχευση καρδιάς. Δότης ήταν ένας 33χρονος που αυτοκτόνησε όταν η γυναίκα του τον παράτησε γιατί δεν έβγαζε αρκετά χρήματα. Μια δεκαετία αργότερα ο Graham πυροβολήθηκε και αυτός στο κεφάλι για τα μάτια της ίδιας γυναίκας.
Όλα αυτά, καθώς μετά από τη μεταμόσχευση ο δέκτης είχε γράψει στη γυναίκα του αυτόχειρα για να την ευχαριστήσει και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα ερωτικό ειδύλλιο ανάμεσά τους, που δεν άργησε να καταλήξει σε γάμο.

4. Οι φυλακισμένοι μειώνουν την ποινή τους παλεύοντας μεταξύ τους


Σε πολλές ταινίες έχουμε δει τους φυλακισμένους να μετατρέπουν, συνήθως, τη τραπεζαρία ή τον προαύλιο χώρο των φυλακών σε ρινγκ για να προσφέρουν θέαμα σε κάποιον διεφθαρμένο φύλακα ή τα μεγάλα αφεντικά των φυλακών. Ο νικητής σε αυτές τις μάχες κερδίζει την "ειρηνική" διαβίωσή του ή ακόμα και την ελευθερία του, όπως στις ταινίες Last Man Standing και Redemption.


Το πραγματικό σενάριο δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτό των ταινιών, καθώς σε φυλακές της Πενσιλβανία και της Οκλαχόμα, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω φύλακες να στήνουν αγώνες μεταξύ των κρατουμένων, υποσχόμενοι στον νικητή την ελευθερία του.
Οι αγώνες αναφέρεται πως είχαν στηθεί για να προσφέρουν θέαμα στους φύλακες, που έψαχναν έναν διασκεδαστικό τρόπο για να περάσουν τις ώρες τους στις φυλακές. Μάλιστα, οι φυλακισμένοι για να έχουν καλύτερες αποδόσεις έκαναν μαθήματα Μαι Ται.

3. Εκπαιδευτικός με καρκίνο γίνεται έμπορος μεθαμφεταμίνης


Το σενάριο της σειράς Breaking Bad δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση επιστημονική φαντασία. Ο καθηγητής και οικογενειάρχης Walter White, που ανακαλύπτει πως πάσχει από καρκίνο, αρχίζει και φτιάχνει μεθαμφεταμίνη.


Η πραγματικότητα, λοιπόν δεν διαφέρει πολύ από τη σειρά, καθώς ο Stephen Doran ένας "έντιμος" καθηγητής που έπασχε από καρκίνο, είχε διπλή ζωή. Ο Doran, που το πρωί δίδασκε, το βράδυ έκανε εμπόριο μεθαμφεταμίνης, την οποία είχε φτιάξει ο ίδιος. Η διπλή του ζωή αποκαλύφθηκε, όταν ένα κιλό της ουσίας δεν έφτασε ποτέ στην σωστή διεύθυνση του πελάτη, αλλά κατέληξε στο σχολείο. Τότε ο καθηγητής συνελήφθη, ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκε ποσότητα μεθαμφεταμίνης, η αξία της οποίας ξεπερνούσε τα 50.000 δολάρια.

2. Μικρόβια από το διάστημα μολύνουν μια ολόκληρη πόλη


Η ταινία The Andromeda Strain, που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 70', μας ενημερώνει πως το διάστημα, έκτος από αστέρια, είναι γεμάτο από "δολοφονικά" μικρόβια. Αυτά τα μικρόβια ήταν υπεύθυνα για το ξεκλήρισμα μιας ολόκληρης πόλης, με τους κατοίκους να υποψιάζονται πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η κυβέρνηση, που αποφάσισε να τους ξεφορτωθεί.


Στην πραγματικότητα, μια ολόκληρη πόλη στο Περού μολύνθηκε το 2007, όταν στην περιοχή έπεσε ένας μετεωρίτης, με τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην περιοχή να αρρωσταίνουν. Οι επιστήμονες που έσπευσαν στην περιοχή για να ερευνήσουν τα αίτια της ασθένειας, ανακάλυψαν πως προήλθε από τα αέρια που απελευθερώθηκαν κατά τη πτώση του μετεωρίτη και τη σύγκρουσή του με το έδαφος. Μάλιστα, έναν χρόνο νωρίτερα οι επιστήμονες της NASA κάνοντας έρευνες ανακάλυψε πως τα μικρόβια που εντοπίστηκαν στο διάστημα είναι 300 πιο θανατηφόρα από αυτά που υπάρχουν στη γη.

1. Επιστήμονας μεγαλώνει χιμπατζή σαν ανθρώπινο ον και αργότερα το εγκαταλείπει σε κλουβί


Στην ταινία Bedtime for Bonzo, βλέπουμε την οικογένεια να μεγαλώνει έναν χιμπατζή σαν ανθρώπινο μωρό και αργότερα το πουλά στον πρόεδρο ενός κολεγίου για επιστημονικές έρευνες.
Το πραγματικό γεγονός έγινε το 1970, όταν ο ψυχολόγος του πανεπιστημίου της Κολούμπια, Herbert Terrace είχε πάρει έναν χιμπατζή και τον ενέταξε στην οικογένεια, ώστε να ανακαλύψει αν μπορούσαν να μάθουν να επικοινωνήσουν με νοήματα. Έτσι, ο Nim, ο χιμπατζής έμαθε περισσότερα από 120 νοήματα, τα οποία χρησιμοποιούσε στην καθημερινότητά του, δείχνοντας πως καταλάβαινε τη γλώσσα και μπορούσε να επικοινωνήσει.


Όταν, όμως με το πέρασμα του χρόνου ο χιμπατζής άρχισε να γίνεται επιθετικός, ο Terrace ανακοίνωσε την αποτυχία του πειράματος, στέλνοντας το ζώο σε ένα πειραματικό κέντρο στην Οκλαχόμα. Εκεί ο Nim υποβλήθηκε σε μια σειρά από πειράματα που ενέτειναν το πρόβλημα που είχε και αργότερα πουλήθηκε σε άλλο κέντρο πειραμάτων στη Νέα Υόρκη, όπου βασανίστηκε μέχρι το κλείσιμό του. Τέλος, ο χιμπατζής μεταφέρθηκε σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων, όπου έζησε ακόμη 19 χρόνια.

Πηγή: Cracked

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *