ροή ειδήσεων

Από τι έπασχε ο Άγιος Βαλεντίνος;



Τη τελευταία Δευτέρα πριν από τις 14 Φεβρουαρίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα...
Επιληψίας, καθώς -όπως αναφέρεται από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα- ο Άγιος Βαλεντίνος είχε την ίδια πάθηση.

Το κεντρικο σύνθημα της σημερινής ημέρας είναι «ο άνθρωπος με επιληψία δεν είναι επικίνδυνος, ο αποκλεισμός του από την κοινωνία είναι».

Τα κυριότερα ζητήματα που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη πάθηση, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι η επιληψία παραμένει πάθηση με έντονο κοινωνικό στίγμα, καθώς και το γεγονός ότι αν και υπάρχει θεραπεία για την επιληψία, 40% των ασθενών στον ανεπτυγμένο κόσμο δεν λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, ενώ περισσότεροι από 70% αυτών που ζουν σε φτωχότερες χώρες δεν έχουν τακτική πρόσβαση σε αντιεπιληπτικά φάρμακα.



Η επιληψία είναι μία εγκεφαλική διαταραχή που εκδηλώνεται κλινικά με κρίσεις. Με τη σωστή θεραπεία, άνω του 70% των ατόμων με επιληψία μπορούν να απαλλαγούν εντελώς από τις επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες ευθύνονται για το κοινωνικό στίγμα και τη συνεπακόλουθη απομόνωση του ατόμου. Στην Ελλάδα, 100.000 άτομα πάσχουν από επιληψία σε σύνολο 65 εκατομμυρίων παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα, ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος για την Επιληψία και η Ελληνική Εθνική Ένωση κατά τις Επιληψίας έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για την καλύτερη ενημέρωση και φροντίδα των πασχόντων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, ξεκινούν μία μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού με πρώτο βήμα, ένα κοινωνικό τηλεοπτικό σποτ.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας είναι να δοθεί στα άτομα με επιληψία η αφορμή και το βήμα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και τις προσωπικές τους ιστορίες, χτίζοντας έτσι μια ισχυρή διεθνή κοινότητα ατόμων με επιληψία.
Στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας, το hashtag#epilepsyday στο Facebook, το twitter και το Instagram θα ενώσει τις φωνές ανθρώπων από 125 διαφορετικές χώρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *