ροή ειδήσεων

“Ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του...


Αναγνώστης:
… ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του”. Θουκυδίδης...

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες πολιτικών αλλαγών που δεν μας είχαν συνηθίσει οι «πολιτικοί» μας. Αναφέρομαι στην στάση της νέων Υπουργών μας στο θέμα της Τρόικας και των εξαγγελιών τους. Φυσικά βγήκαν αμέσως οι τρομολάγνοι «αναλυτές» να μας εκθέσουν τους κινδύνους των πρωτάκουστων αυτών δηλώσεων. Η αντιπολίτευση τρίβει τα χέρια της, ξέρετε αυτοί οι υπάλληλοι της Τρόικας, οι Γερμανοτσολιάδες, (Η πόλη (κράτος) στην οποία οι άρχοντες διορίζονται από φατρίες, διοικείται παράνομα. Σωκράτης) αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα με τις απίστευτες μίζες και ρεμούλες, οι συγκατοικούντες στις Λίστες Λαγκάρντ με τις οφ-σορ εταιρίες και τα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα που όμοιά τους δεν έχουν ξαναγίνει παγκοσμίως σε άλλη χώρα του ίδιου μεγέθους. Προειδοποιούν, καταστροφολογούν και κατηγορούν την νέα κυβέρνηση, «Από όλους τους ανθρώπου οι πιο κακοί και άξιοι της μεγαλύτερης τιμωρίας είναι αυτοί οι οποίοι ενώ είναι ένοχοι, τολμούν και κατηγορούν για αυτά άλλους» Ισοκράτης.

Μια απίστευτη συνομωσία διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος («Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων ( ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ) που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.» ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ) με την έντεχνη και κατευθυνόμενη συμμετοχή των πολιτών φυσικά (αυτοί που είναι στην εξουσία, διασφαλίζουν την θέση τους, δίνοντας απλόχερα στους από κάτω. Ι Τσινγκ) για να επιτευχθεί ο σκοπός των «αφεντικών» τους, η πλήρη υποταγή των Ελλήνων και η αρπαγή της περιουσίας τους. «Ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης» Σωκράτης. Λιμουζίνες των 750.000 Ευρώ, πολυθρόνες των 1500 Ευρώ, πολυτελή τζετ για τις μετακινήσεις των βουλευτών, ημερήσια ταξίδια στην Αγγλία των συζύγων των υπουργών για τα ψώνια τους και ο λαός να ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει. Ενας λαός που ακόμα δεν έμαθε να διακρίνει τον συνετό από τον απατεώνα πολιτικό, (Τα κράτη καταστρέφονται όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους σπουδαίους από τους ασήμαντους. Αντισθένης) αυτόν τον απατεώνα πολιτικό που φρόντισε συστηματικά να υπερχρεώσει και να υποδουλώσει την χώρα με τα ανεξέλεγκτα δάνεια, «Εμού θανόντος, γαιά πυρί μιχθήτω», μου θυμίζει κάποιον προσφάτως εκλιπόντα πολιτικό που το είπε και του κάναμε και ανδριάντα τρομάρα μας!!! . Και το χειρότερο, όχι μόνο να εξακολουθούμε να τους τιμάμε με την ψήφο μας, (Είναι το ίδιο κακό να δώσεις μαχαίρι στον τρελό και δύναμη στον κακό. Ιάμβλιχος) αλλά και να μην αποζητάμε την τιμωρία των ενόχων κάνοντάς τους και ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ παρακαλώ! Η αποθέωση του μαζοχισμού και του παραλογισμού!! «Η αδικία είναι το δεύτερο κακό από όλα τα κακά κατά το μέγεθος. Το πρώτο και μεγαλύτερο είναι να μην τιμωρείται αυτός που αδικεί» «Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν . Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους» Πλάτωνας. Και όταν τολμήσει να σηκώσει κεφάλι αυτός ο σκλάβος (Τα δάνεια δούλους τους ελευθέρους ποιεί Μένανδρος, «Ο δανεισμός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας» Πλούταρχος) πέφτουν όλοι οι «φίλοι-δυνάστες» πάνω του για να μην αποτελέσει παράδειγμα «προς μίμηση» και των άλλων «δούλων» της Ευρωπαϊκής δικτατορίας του Γ. Ραϊχ. «Οι τύραννοι νοιώθουν πάντα ευχαρίστηση με την δυστυχία και τους κόπους που προκαλούν στους άλλους» Ισοκράτης.

Κύριοι της κυβέρνησης, μην ακολουθείτε το παράδειγμα των υπαλληλάκων της Τροϊκας και των δικτατόρων της Ευρώπης, όπως είπε και ο Αριστοτέλης, «Ξεχώρισε από παλιά το Ελληνικό έθνος από τους βαρβάρους, όντας πιο ικανό και περισσότερο απαλλαγμένο από ηλιθιότητα και δουλοπρέπεια». Αρχίσατε ένα πολύ δύσκολο έργο, μην σταματάτε όσες δυσκολίες και αν συναντήσετε γιατί σας «κήρυξαν» τον πόλεμο τα μεγάλα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Δικτατορίας που θέλουν δούλους τους Ελληνες. Όπως είπε και ο Marx Karl Ernst Ludwich Planck «Θεία μοίρα της Ελλάδος είναι να αγωνίζεται για θέματα παγκοσμίου σημασίας». Θα είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον άνισο αγώνα, αλλά εμείς πάντα δείξαμε ότι «Mόνο εμείς αντίθετα με τους βάρβαρους ποτέ δεν μετράμε τον εχθρό στην μάχη» Αισχύλος. Μην παραδίδετε τα όπλα όπως οι άλλοι «μικροί» λαοί της Ευρώπης και μην ξεχνάτε ότι «Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει» Bertolt Brecht. Επειδή δε «Οι πολύ δύσκολες καταστάσεις φέρνουν και μεγάλες αλλαγές όπως είπε και ο Ευριπίδης, αρχίστε σιγά-σιγά την ανοικοδόμηση αυτού του μεγάλου ασθενή και ας πάνε οι εξαγγελίες σας λίγο πίσω ανάλογα με τις καταστάσεις. Επειδή οι Ελληνες έχουν εναποθέσει τις τελευταίες τους ελπίδες σε σας, «Καλύτερο είναι το λίγο που έχει γίνει σωστά, παρά το πολύ που έγινε χωρίς τελειότητα» Πλάτων. Αρχίστε τις αλλαγές με μέτρο και οι Ελληνες θα καταλάβουν γιατί αν τα δώσετε όλα μονομιάς, τότε όπως είπε και ο Μένανδρος «τον έρωτα (πίστη σε σας) τον σταματάει η πείνα ή η έλλειψη χρημάτων». Ενημερώνετέ τους συχνά και όλα στο φως, για να κατανοήσουν τα προβλήματα που συσσώρευσε η άφρονα πολιτική των προηγούμενων εθνοπατέρων Εφιαλτών. Εχουμε να κάνουμε με πολλούς και μεγάλους δυνάστες αλλά, «πρώτοι οι Έλληνες δίδαξαν ότι οι ελεύθεροι άνθρωποι μπορούν να είναι γενναίοι και ότι καμία ήττα δεν προορίζεται να διαρκέσει για πάντα. (Γάλλος συγγραφέας Albert Camus). Κύριε Πρωθυπουργέ, «Αν δεν υπάρχει ειρήνη και ομόνοια δεν φταίει ο λαός αλλά ο ηγέτης του». Κομφούκιος

Οσο δε για τους άσπονδους φίλους μας (αν έχουμε τέτοιους φίλους τι τους θέλουμε τους εχθρούς), όπως είπε και ο Καλλίμαχος «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος». Όταν σας «κουρεύαμε» τις υποχρεώσει (πολεμικές αποζημιώσεις) σας προς εμάς που σε αυτές οφείλετε την σημερινή ευημερία σας δεν είπατε ούτε ένα ευχαριστώ. Αλλά όπως είπε και ο Νίτσε «Δεν υπάρχει λαός που να έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα όσο ο Ελληνικός και να έχει καταπολεμηθεί από τόσους πολλούς λαούς η οποίοι δεν του προσέφεραν τίποτα». «Δεν θα υπάρξει τέλος στα προβλήματα των κρατών, ή της ίδιας της ανθρωπότητας, μέχρι τότε που οι φιλόσοφοι θα γίνουν βασιλείς του κόσμου, και έως ότου εκείνοι που τώρα αποκαλούμε βασιλείς και άρχοντες γίνουν πραγματικοί και αληθινοί φιλόσοφοι, οπότε η πολιτική δύναμη και η φιλοσοφία θα έλθουν στα ίδια χέρια.Πλάτων.

Ελληνες!!!! Η ισχύς εν τη ενώσει. Αίσωπος

Ορφανίδης Δ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *