ροή ειδήσεων

Έρευνα: Οι κλειστές "Λέσχες" των ισχυρών του πλανήτη



Έχουν αυστηρό screening για τους νεοεισερχόμενους, πανάκριβες συνδρομές,... υψηλό πρεστίζ και πανίσχυρα μέλη. Όμως διατηρούν χαμηλό προφίλ και κάποιες από αυτές τις λέσχες είναι τόσο μυστικές που δεν τις έχετε ακούσει ποτέ. Και κάποιες είναι πασίγνωστες. Ας τις δούμε....


ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ

 

 Γνωστή στην Ελλάδα ως «η λέσχη που κυβερνά τον κόσμο», είναι στην πραγματικότητα ένα ετήσιο συνέδριο όπου συμμετέχουν (μόνο μετά από πρόσκληση) 120-150 προσωπικότητες από την πολιτική, τη βιομηχανία, τις τράπεζες, τα πανεπιστήμια και τα ΜΜΕ. Τα 2/3 είναι Ευρωπαίοι. Λειτουργεί από το 1954 και σκοπός είναι να συζητά άτυπα τις τάσεις και τα γεγονότα που επηρεάζουν τον πλανήτη. Οι επικριτές λένε πως είναι μια λέσχη που σκοπός της είναι να επιβάλλει μια παγκόσμια διακυβέρνηση ολιγαρχών.

TRILATERAL COMMISION

 

 Άλλη μια λέσχη που «σκοπεύει να εγκαθιδρύσει παγκόσμια διακυβέρνηση», σύμφωνα με τους επικριτές της, ιδρύθηκε το 1973 από τον David Rockefeller με σκοπό τη συνεργασία πολιτικών και επιχειρηματιών από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού. Έχει περίπου 390 μέλη στα οποία περιλαμβάνονται οι Gerard C. Smith, Dick Cheney, Bill Clinton, Madeleine Albright, και George H.W. Bush.

ΤΗΕ ΒΟΗΕΜΙΑΝ CLUB

 

 Ιδρύθηκε το 1872 στο Σαν Φρανσίσκο ως λέσχη κυρίων καλλιτεχνών, συγγραφέων και μουσικών. Με τα χρόνια οι προϋποθέσεις μάλλον «ξεχείλωσαν» για αυτό έγιναν μέλη του ο Ρόναλντ Ρέιγκαν και ο Ρίτσαρντ Νίξον. Σήμερα φιλοξενεί συντηρητικούς πολιτικούς και επιδραστικούς επιχειρηματίες.



THE BELIZEAN GROVE

Ιδρύθηκε το 2001 από τις συζύγους των μελών του Bohemian Club για να έχουν κάτι να κάνουν οι κυρίες όσο οι άντρες τους συνεδριάζουν, αλλά σύντομα η βάση του επεκτάθηκε και σήμερα είναι, όπως το περιέγραψαν οι New York Times, «ένα είδος “πεφωτισμένων” του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου». Συνεδριάζουν κάθε χρόνο στη Μπελίζ -τη χώρα της κεντρικής Αμερικής- και έχουν δεδηλωμένο στόχο να στείλουν την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στον Λευκό Οίκο. Είναι η Χίλαρι μέλος; Κανείς δεν ξέρει.


THE YELLOWSTONE CLUB


Μια γειτονιά για εκατομμυριούχους. Στο Big Sky της Μοντάνα, σε μια έκταση 55 τετ. χλμ. έχει χτιστεί ένα πολυτελές resort για σκι και γκολφ. Η εγγραφή κοστίζει 250.000 δολάρια, η ετήσια συνδρομή 20.000, ένα σπίτι πωλείται $1,6 εκατ. και ένα σπίτι μαζί με το οικόπεδό του (ράντσο, όπως το λένε εδώ) $18 εκατ. Μέλη του είναι ο Νταν Κουέιλ (πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ), ο Bill Gates, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, μεγαλοεπενδυτές κ.ά.


THE CHINA ENTREPRENEUR CLUB


Ο κινεζικός καπιταλισμός (ό,τι και αν σημαίνει αυτό) οδήγησε τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν μια σειρά από δυτικές πρακτικές, μία από αυτές είναι και η λέσχη αυτή των 46 ηγετών από τον χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 2006 και μέλη του είναι ο Guo Guangchang (ο Κινέζος Warren Buffett) και όσοι άλλοι είναι στο ίδιο επίπεδο με εκείνον και επιτρέπεται να του μιλάνε, όπως ο ιδρυτής της Lenovo, ο ιδρυτής της Alibaba Jack Ma κ.ά. Νέα μέλη εισέρχονται σπανιότατα.


AUGUSTA NATIONAL GOLF CLUB


Ιδρύθηκε το 1933 με σκοπό τα πλούσια μέλη του να παίζουν γκολφ δίχως την «ενοχλητική» παρουσία μαύρων (επιτράπηκαν το 1990) και γυναικών (το 2012). Ο ιδρυτής του είχε πει «όσο ζω εγώ όλα τα μέλη θα είναι λευκοί και όλοι οι βαστάζοι μαύροι». Τήρησε το λόγο του καθώς πέθανε το 1977. Τα νέα μέλη εισέρχονται μόνο μετά από πρόσκληση και η ετήσια συνδρομή είναι 10.000 δολάρια. Μέλη του είναι οι Bill Gates και Warren Buffet, ενώ η πρώτη γυναίκα που πέρασε τις πύλες του ήταν η Condoleeza Rice. Μαύρη.


ALFALFA CLUB


Ένα κλαμπ που υπάρχει μόνο για δίνει τον ετήσιο χορό του το τελευταίο Σάββατο κάθε Ιανουαρίου και στον οποίο έχουν συμμετάσχει προσωπικότητες όπως οι George W. Bush, George H. W. Bush, Richard Nixon, Ronald Reagan, Bill Clinton κ.ά. Ο αριθμός των μελών είναι σταθερός, για να εισέλθει κάποιος πρέπει κάποιος άλλος να πεθάνει.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *