ροή ειδήσεων

Τρεις Σύλλογοι καταγγέλλουν κινδύνους για την δημόσια υγεία και φοροδιαφυγή από εμπειρικούς αισθητικούς και κομμωτές



 Προσφεύγουν στο ΣΔΟΕ, το ΙΚΑ και το Υγειονομείο...

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου συνάντηση των προέδρων του Συλλόγου κομμωτών – κουρέων Δωδεκανήσου, του Συλλόγου Eπαγ/τιών Αισθητικών Δωδεκανήσου & Κυκλάδων (Νοτίου Αιγαίου) και του Συλλόγου Αισθητικών ΄Ακρων Δωδ/σου. Θέμα της συνάντησης ήταν η παράνομη άσκηση του επαγγέλματος τους,ο αθέμιτος ανταγωνισμός και ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας εξ αυτών, κατόπιν καταγγελιών από παθόντες.

.Αφού κατέθεσαν τις απόψεις τους αποφάσισαν από κοινού να προβούν στις δέουσες ενέργειες αφ΄ ενός μεν για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα σπίτια και αφ΄ ετέρου για την πάταξη της φοροδιαφυγής κλπ.κλπ.

Παράλληλα συνιστούμε στο καταναλωτικό κοινό να επισκέπτεται νόμιμα κομμωτήρια,ινστιτούτα αισθητικής και κέντρα περιποίησης άκρων,με άδεια άσκησης επαγγέλματος και άδεια λειτουργίας, ώστε και την υγεία του να προστατεύει και να πατάξει την φοροδιαφυγή.

Πολλοί δήθεν "επαγγελματίες" των κλάδων ισχυρίζονται ότι είναι νόμιμοι χωρίς να επιδεικνύουν τα νόμιμα έγγραφα αφού δεν τα κατέχουν.

Κατά τη συνάντηση και οι τρεις σύλλογοι κατέθεσαν τις θέσεις τους, σχετικά με το χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει, και απειλεί με εξαφάνιση τους νόμιμους επαγγελματίες των κλάδων του καλλωπισμού.

Οι τρεις σύλλογοι συμφώνησαν ομόφωνα να προβούν σε όλες τις ενέργειες (καταγγελίες ακόμα και στην εισαγγελία, το ΣΔΟΕ το ΙΚΑ και των υγειονομικών υπηρεσιών) για την πάταξη της παρανομίας που λυμαίνεται τους κλάδους μας και έχει φέρει σε μαρασμό και απόγνωση τις νόμιμες επιχειρήσεις.

Είναι πολλές και επανειλημμένες οι καταγγελίες από συναδέλφους στην Ρόδο αλλά και σε όλα τα νησιά μας, για άτομα που ασκούν παράνομα τα επαγγέλματα μας, και θίγουν το δημόσιο συμφέρον (δεν συνεισφέρουν ούτε ένα ευρώ στο κράτος).

Η χρόνια αυτή κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και αποφασίσαμε από κοινού, να ενεργήσουμε δυναμικά. Δεν θα αφήσουμε κανέναν επιτήδειο να παίζει με το παρών και το μέλλον μας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *