ροή ειδήσεων

Bloomberg: Ένα βήμα πίσω έκανε η Γερμανία, δέχεται να συζητηθεί η επιστολή Βαρουφάκη



Ένα βήμα πίσω από το απόλυτο πρωινό «όχι» στην επιστολή Βαρουφάκη κάνει η Γερμανία... Όπως μεταδίδει το Bloomberg, δεν απορρίπτει πλέον εντελώς, ως ασύμβατο με τα συμφωνηθέντα της Δευτέρας, το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης και δέχεται να γίνει η διαπραγμάτευση στο Eurogroup με βάση το ελληνικό έγγραφο.

Η Γερμανία, σύμφωνα με το Bloomberg, θεωρεί πως η πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα στις υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης μπορεί να αποτελέσει μια βάση για διαπραγματεύσεις και δεν κρίνει απαραίτητα αναγκαίο να υποβληθεί νέο προσχέδιο από την Ελλάδα, όπως ανέφερε Γερμανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω της ιδιωτικής φύσης των συζητήσεων.

Η στάση που υιοθέτησε η Γερμανία, σχολιάζει το Bloomberg, δείχνει ότι έγινε ένα βήμα πίσω σε σχέση με τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτοντας το ελληνικό αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης.

Ο κ. Σόιμπλε σχεδιάζει να παρευρεθεί στη συνάντηση των Βρυξελλών,συμπληρώνει το Bloomberg. Κάτι που έχει σημασία, δεδομένου ότι η αρχική απόλυτη απόρριψη των ελληνικών αιτημάτων υποδήλωνε άρνηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για τη σύγκληση της αυριανής συνεδρίασης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *