ροή ειδήσεων

Στείλε μου τα χρήματα με… Gmail


H Google προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας...

Τα χρήματα είναι μόλις ένα... email μακριά

Μια νέα υπηρεσία που διευκολύνει ακόμη περισσότερο τις διαδικτυακές οικονομικές συναλλαγές ετοιμάζεται να εγκαινιάσει η Google σε λίγες μέρες στη Βρετανία. O λόγος για τη δυνατότητα αποστολής χρημάτων μέσω… ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, που είναι ήδη διαθέσιμη στις ΗΠΑ και απευθύνεται σε χρήστες του Gmail ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η λογική πίσω από την οικονομική συναλλαγή που πραγματοποιείται με… ηλεκτρονικό «περιστέρι» βασίζεται στο Google Wallet – την υπαρκτή υπηρεσία ηλεκτρονικής διαχείρισης τραπεζικών συναλλαγών που συνοδεύεται και από την ομώνυμη κάρτα.



Σε συνεργασία με την MasterCard, ο αμερικανικός κολοσσός μέσω του ηλεκτρονικού του «πορτοφολιού» (που όμως συνοδεύεται και από την αντίστοιχη κάρτα) επιτρέπει την ανάληψη χρημάτων από ATM, ενώ μέσω του συστήματος «ανέπαφων» συναλλαγών Tap & Pay ο χρήστης μπορεί χάρη στην τεχνολογία NFC να πληρώσει αστραπιαία σε καταστήματα, να ψωνίσει στο ψηφιακό κατάστημα Google Play, να μεταφέρει χρήματα από τον λογαριασμό του διαδικτυακά κ.ά.

Συναλλαγές μέσω… ηλεκτρονικού ταχυδρομείου


Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα της υπηρεσία επιτρέπει στον χρήστη να μεταφέρει χρήματα σε κάποιον άλλον απλά και γρήγορα μέσω ενός απλού email. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει το σύμβολο του νομίσματος που εντοπίζεται στην μπάρα κάτω χαμηλά, στο παράθυρο της σύνταξης νέου email και να γράψει δίπλα το ποσό που επιθυμεί να μεταβιβάσει.



Με ανακοίνωση στο επίσημο blog της, η Google υποστηρίζει ότι η υπηρεσία θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους χρήστες. Ξεκαθαρίζει μάλιστα, ότι ακόμα και όσοι δεν διαθέτουν λογαριασμό Gmail θα μπορούν να λάβουν χρήματα από κάποιον άλλον, δεδομένου βέβαια ότι έχουν δημιουργήσει έναν λογαριασμό Google Wallet συνδεδεμένο με μια χρεωστική κάρτα ή έναν τραπεζικό λογαριασμό.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *