ροή ειδήσεων

Le Soir για Βαρουφάκη: Ένας από τους σημαντικότερους οικονομολόγους της γενιάς του



Ως έναν από τους σημαντικότερους οικονομολόγους της γενιάς του περιγράφει...
τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σε άρθρο του στη βελγική εφημερίδα Le Soir ο Κριστιάν Αρνσμπεργκερ ο διδάκτωρ πολιτικών επιστημών στο UCL (Βέλγιο) και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λοζάνης (Ελβετία). Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Ο άνθρωπος που κατέχει, από τις 27 Ιανουαρίου του 2015 τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι, εδώ και πολλά χρόνια, ένας από τους πιο πρωτότυπους και διεισδυτικούς αναλυτές των βαθύτερων αιτιών της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Ο Aρνσμπεργκερ επισημαίνει ότι ο Γ. Βαρουφάκης είναι, όχι μόνο συνάδελφός του, αλλά συγγραφέας, πολλών κοινών επιστημονικών άρθρων και φίλος.

Συναντήθηκαν το 1996 σε πέρασμά του στο πανεπιστήμιο UCL και έγιναν στενοί φίλοι σημειώνει : «Πρόκειται, κατά την άποψή μου, για έναν από τους λαμπρότερους εναλλακτικούς οικονομολόγους της γενιάς του. Πρόκειται για τέλειο γνώστη των κλασσικών υποθέσεων και μεθόδων της νεοκλασικής οικονομίας, τις οποίες δίδαξε και εφάρμοσε επί δεκαετίες στην Αγγλία, Αυστραλία και Ελλάδα».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *