ροή ειδήσεων

Lonely Planet: Τα 10 ελληνικά νησιά με άρωμα Χόλιγουντ



Τα 10 ελληνικά νησιά που ενέπνευσαν το Χόλιγουντ να αποτελέσουν το σκηνικό...
για τα γυρίσματα κινηματογραφικών παραγωγών που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύει το Lonely Planet.

Δείτε τα...



Σκιάθος και Σκόπελος



Στη Σκιάθο και τη Σκόπελο έγιναν τα γυρίσματα της μεγάλης κινηματογραφικής ταινίας Mama Mia! το 2008. Βρίσκονται στις Σποράδες και διαθέτουν μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου, κι εκεί οφείλονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις τουριστών από την Ευρώπη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.



Κεφαλονιά



Εδώ έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι το 2001, με πρωταγωνιστές τον Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ, που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Louis de Bernières. Είναι ένα μεγάλο νησί του Ιονίου με άγρια ομορφιά. Το νησί χαρακτηρίζεται από τα ήρεμα τοπία του, τους ορεινούς όγκους, τις πλούσιες πεδιάδες με αμπελώνες και τις χρυσές παραλίες του. Δεν έχει αλλοιωθεί από τον τουρισμό και προσφέρει ιδιωτικές εμπειρίες διακοπών.



Μετέωρα



Εδώ έγιναν γυρίσματα για την ταινία For Your Eyes Only (1981) που ανήκει στη σειρά ταινιών του Τζέιμς Μποντ. Σήμερα λειτουργούν 6 από τα πολυάριθμα μοναστήρια που κάποτε έστεκαν επάνω στους απότομους βράχους του, από τον 14ο αιώνα. Η Μονή Αγίας Τριάδος που εμφανίζεται μέσα στην ταινία, έχει τη αίσθηση του απομακρυσμένου μέρους και η θέα της κοιλάδας από κάτω είναι εντυπωσιακή.



Μύκονος



Δύο ταινίες γυρίστηκαν εδώ, οι Shirley Valentine (1989) και Bourne Identity (2002). Στην πραγματικότητα, το νησί που προσελκύει την αφρόκρεμα του τζετ σετ, είναι διάσημο για τα γραφικά σπίτια και στενά της Χώρας, για τη διασκέδαση στις παραλίες του και την έντονη νυχτερινή ζωή.



Κρήτη



Οι ταινίες Zorba the Greek (1964), Two Faces of January (2014) και The Inbetweeners Movie (2011), γυρίστηκαν εδώ. Εμβληματική σκηνή που έχει ταυτιστεί με το νησί είναι ο χορός του Άντονι Κουίν στην παραλία. Το νησί διαθέτει εντυπωσιακά τοπία, αμέτρητα ορεινά χωριά, μοναδική πολιτιστική ταυτότητα και μία από τις καλύτερες κουζίνες στην Ελλάδα, γι' αυτό προσφέρεται για εξερεύνηση.



Σαντορίνη



Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003); Summer Lovers (1982); The Sisterhood of the Traveling Pants (2005). Στην πραγματικότητα, όπως και στις ταινίες αυτές, το εντυπωσιακό τοπίο της καλντέρας που περιβάλλεται από ηφαιστειακές βραχώδεις ακτές, σαγηνεύουν τον επισκέπτη.



Ρόδος



Τα Κανόνια του Ναβαρόνε (1961) γυρίστηκαν και εδώ. Στην κλασική ταινία, που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Alistair MacLean, ο Γκρέγκορι Πεκ, ο David Niven και ο Άντονι Κουίν ετοιμάζονται να καταστρέψουν ένα γερμανικό πυροβολείο στην Ελλάδα στη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια βόλτα στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου, που αποτελεί μνημείο προστασίας της Ουνέσκο, είναι απαραίτητη για τον επισκέπτη. Μέσα στην πόλη βρίσκεται ένα από τα καλύτερα σωζόμενα δείγματα του κόσμου της μεσαιωνικής οχύρωσης, με τείχη πάχους 12 μέτρων που εμπεριέχουν ένα υπέροχο πλέγμα βυζαντινών, τουρκικών και μεσαιωνικών κτιρίων, όπως το επιβλητικό παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το οποίο αποκαταστάθηκε, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως εξοχική κατοικία του Μουσολίνι.



Αμοργός



The Big Blue (Le Grand Bleu, 1988). Το νησί βρίσκεται νοτιανατολικά των Κυκλάδων. Η σταρ του νησιού που εμφανίζεται και στην ταινία είναι η Μονή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας στα νοτιοανατολικά του νησιού. Διαθέτει πολλές παραλίες, όμως το νησί ενδείκνυται και για πεζοπορία για αναρρίχηση και για καταδύσεις.



Πελοπόννησος



Before Midnight (2013), η τελευταία ταινία της τριλογίας του Richard Linklater, με πρωταγωνιστές τους Ίθαν Χοκ και Τζούλι Ντέλφι γυρίστηκε στη Μάνη. Σκηνές από την ταινία έχουν γυριστεί στην Καρδαμύλη, ενώ εμφανίζεται και το Costa Navarino στο Μεσσηνία. Η περιοχή της Μάνης έχει άγρια ομορφιά, διαθέτει ασυνήθιστους πύργους που αποτελούσαν καταφύγια στη διάρκεια των πολέμων από τον 17ο αιώνα και ύστερα. Εξερευνήστε τα απότομα μονοπάτια του Ταϋγετου.



Ύδρα



Φαίδρα (1962), Boy on a Dolphin (1957).

Η Μελίνα Μερκούρη πρωταγωνίστησε στην Φαίδρα, μια σύγχρονη (για το 1962!) επανάληψη του ελληνικού μύθου της Φαίδρας. Ερωμένη και τον θετό της γιο Αλέξη, τον Τόνι Πέρκινς.

Στο Boy on a Dolphin, η Σοφία Λόρεν παίζει τη Φαίδρα, μια δύτρια που ανακαλύπτει και προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει ένα αρχαίο άγαλμα ενός αγοριού που είναι επάνω σε ένα δελφίνι.

Το γραφικό, σε σχήμα πέταλου λιμάνι και τα πέτρινα αρχοντικά της πόλης αποτελούν προστατευόμενη πολιτιστική κληρονομιά και το νησί είναι γνωστό ως καταφύγιο για τους καλλιτέχνες, συγγραφείς και διασημότητες από όλο τον κόσμο. Εδώ απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων αλλά μια εξαίρεση έγινε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της Φαίδρας.



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *