ροή ειδήσεων

O Σέρχιο Μαρκαριάν είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας



Ο Σέρχιο Μαρκαριάν είναι ο "εκλεκτός" της ΕΠΟ για τη θέση του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας... Ο Ουρουγουανός τεχνικός, που αποτελεί προσωπική επιλογή του Γιώργου Καραγκούνη, έγινε γνωστό ότι θα ανακοινωθεί επίσημα στο ΔΣ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που αρχίζει στις 12:00.

Μέσα στη συμφωνία υπάρχει και ο όρος της μόνιμης εγκατάστασης του Ουρουγουανού τεχνικού στην Ελλάδα και της δια ζώσης παρακολούθησης του ελληνικού πρωταθλήματος. Το ποσό που θα πάρει είναι 350.000 ευρώ μέχρι τη λήξη των υποχρεώσεων στα προκριματικά και το μπόνους σε περίπτωση πρόκρισης, ενώ βοηθοί του θα είναι ο Νίκος Κωστένογλου και ακόμη ένας δικής του επιλογής.

Ο Μαρκαριάν έχει την εμπειρία δουλειάς και στις εθνικές ομάδες. Δούλεψε στην Εθνική ομάδα της Παραγουάης το 1992-1993 αλλά και την τριετία 1999-2002 με επιτυχία. Από το 2010 έως και το 2013 εργάστηκε στην Εθνική ομάδα του Περού και η δουλειά αναγνωρίστηκε σχεδόν από το σύνολο των φιλάθλων της χώρας. Προφανώς το γεγονός ότι διαθέτει το know how της δουλειάς του ομοσπονδιακού μέτρησε στην επιλογή.
Τα ματς που έχει να δώσει η Εθνική για τα προκριματικά του Euro 2016

Δύσκολο θα είναι το έργο του Μαρκαριάν στον 6ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016 μετά τα πολύ άσχημα αποτελέσματα της Ελλάδας με τον Ρανιέρι. Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική βρίσκεται στην 6η και τελευταία θέση του ομίλου με μόλις έναν βαθμό μετά από τέσσερα παιχνίδια (0-1-3).

Ο πρώτος αγώνας που θα δώσει ο Ουρουγουανός στον πάγκο της Ελλάδας θα είναι κόντρα στης Ουγγαρία εκτός έδρας στις 29 Μαρτίου. Ένα ματς που έχει χαρακτήρα τελικού, καθώς για να έχει έστω κάποιες ελπίδες πρόκρισης το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να πάρει το διπλό. Αναλυτικά οι αγώνες που έχει να δώσει η Εθνική μέχρι το τέλος των προκριματικών του Euro 2016:

29 Μαρτίου: Ουγγαρία - Ελλάδα

13 Ιουνίου: Νησιά Φαρόε - Ελλάδα

4 Σεπτεμβρίου: Ελλάδα - Φινλανδία

7 Σεπτεμβρίου: Ρουμανία - Ελλάδα

8 Οκτωβρίου: Β. Ιρλανδία - Ελλάδα

11 Οκτωβρίου: Ελλάδα - Ουγγαρία
O Mαρκαριάν στην Ελλάδα

Ο Μαρκαριάν, που έχει αρμένικες ρίζες, ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1998 για να εργαστεί στον Ιωνικό. Εμαθε Ελληνικά στο άψε-σβήσε και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με τη δουλειά του. Ο Παναθηναϊκός τον κάλεσε για πρώτη φορά μετά την παραίτηση του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα τον Δεκέμβριο του 2001. Οι πράσινοι επί της πρώτης θητείας του μείωσαν κατά πολύ τη διαφορά που τους χώριζαν από τον Ολυμπιακό και έφτασαν στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ όπου αποκλείστηκαν στις λεπτομέρειες από την Μπαρτσελόνα.

Την επόμενη σεζόν ήρθε πιο νωρίς (όταν έφυγε ο Σάντος) και ο Παναθηναϊκός κάλυψε τη διαφορά από την κορυφή και πέρασε και μπροστά. Εχασε όμως τον τίτλο στο περίφημο ματς της Ριζούπολης και την ευρωπαϊκή υπέρβαση από την Πόρτο του Μουρίνιο στα προημιτελικά του UEFA. Τη σεζόν 2004-2005 τέλος εργάστηκε στον Ηρακλή και ο κύκλος της εν Ελλάδι καριέρας του ολοκληρώθηκε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *