ροή ειδήσεων

Έτοιμος για όλα ο Τσίπρας! Η πρωτοφανής κίνηση που κάνει την Γερμανία να ΤΡΕΜΕΙ (PHOTO)



Σε μία πρωτοφανή κίνηση που στέλνει καθαρά μηνύματα στις Βρυξέλλες ότι “Η Ελλάδα...
δεν είναι μόνη της” ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας, θα παρευρεθεί στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του 18ου Στόλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, και συμμετέχουν σε διεθνείς επιχειρήσεις κατά της πειρατείας.




Είναι η πρώτη φορά που Ελληνας πρωθυπουργός θα παραβρεθεί σε μία τέτοια τελετή και ο συμβολισμός της παρουσίας του τεράστιος, ενώ η διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες βρίσκεται στο “σημείο μηδέν”: Η Κίνα ως μέλος των BRICS έχει συμφωνήσει να δανειοδοτηθεί η Ελλάδα και να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας, όπως μετέδωσε πριν από τρεις ημέρες το ρωσικό κρατικό δίκτυο Russia Today

Συγλεκριμένα το Russia Today αποκάλυτε ότι είναι προ των πυλών οικονομική βοήθεια “Πιθανόν από τη Ρωσία ή την Κίνα ή άλλες χώρες BRICS με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό της ΕΕ και το ΔΝΤ” αναφέρει το “RT”.

Με τίτλο «Αν η ΕΕ δεν χρηματοδοτήσει, η Ελλάδα θα στραφεί στην Κίνα ή τη Ρωσία» το “Russia Today” μετά το “ΟΧΙ” της Ελλάδας σημειώνει: «Η Ελλάδα έχει στη διάθεση της μόνο λίγες ημέρες για να αποφασίσει είτε αν θα συμφωνήσει στην επέκταση του προγράμματος διάσωσης της ΕΕ είτε αν θα απομακρυνθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους της και θα ζητήσει αλλού βοήθεια, πιθανόν από τη Ρωσία ή την Κίνα ή άλλες χώρες BRICS».

Επίσης αποκάλυπτε ότι χουν γίνει συζητήσεις μέσα στους BRICS για παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα και πως δεν είναι τυχαία η πρόσκληση στην Κίνα από τον Κινέζο ομόλογό του, Λι Κετσιάνγκ, ενώ την ίδια ώρα τόσο ο Ρώσος υπουργός Οικονομιών αλλά και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσαν πως η Μόσχα “Δεν αποκλείει την παροχή κεφαλαίων στην Αθήνα”.

Η Ρωσία μελετά μεταξύ άλλων και παροχή δωρεάν φυσικού αερίου και πετρελαίου υπό την μορφή χαμηλότοκου δανείου για μια περίοδο πέντε ετών προκειμένου να στηριχθεί η ελληνική οικονομία και να μην χρειαστεί να βγει από την ευρωζώνη.

athensmagazine.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/2/15 01:02

    τοτε γιατι ο κ. Τσιπρας ζητησε επιμυκηνση του μνημονιου που το ονομαζει πλεον γεφυρα ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/2/15 08:35

      Αυτα παθαινεις οταν ακους πολυ Mega και Σκαϊ σου ψηνουν τον εγκεφαλο.
      Λοιπον φιλε εαν ηταν τα πραγματα ετσι δηλαδη επιμηκυνση του μνημονιου τοτε ο Σοϊμπλε και οι περι αυτον δορυφοροι (Βελγιο,Σλοβακια,Ισπανια κλπ) δεν θα ελεγαν ενα μεγαλοπρεπες ΟΧΙ ουτε θα παρομοιαζαν το εγγραφο του Βαρουφακη ως ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ οπως γραφουν οι περισσοτερες ευρωπαικες και Αμερικανικες εφημεριδες σημερα.
      Αυτο που θελει ο Τσιπρας ειναι να υπαρχει ΣΥΝΕΧΗΣ διαπραγματευση ακομα και μετα την υπογραφη οποιουδηποτε προγραμματος οπως κι αν ονομαστει αυτο ωστε καθε μετρο που λαμβανεται να μπορει να συζητειται και να ειναι διαπραγματευσιμο με τους εταιρους και οχι οπως γινοταν μεχρι σημερα με τους ΣαμαροΒενιζελους.
      Μεχρι τωρα ερχοντυσαν οι Τροϊκανοι πεταγαν στα μουτρα μας τα μετρα που ηθελαν(κοψιμο μισθων,συνταξεων,απολυσεις,φοροι) εφευγαν και οταν ξαναρχοντουσαν για ελεγχο φυσικα ΠΟΤΕ δεν ηταν ικανοποιημενοι και ζητουσαν κι αλλα μετρα.Και ολα αυτα χωρις την παραμικρη αντισταση και διαβουλευση.
      Ο Βαρουφακης απο την αλλη τους εχει κανει να ΦΑΝΕ τα πτυχια τους.Θελουν να υπαρχει μεσα στο προγραμμα συνεχης διαπραγματευση ετσι ωστε να μην υπαρχει περαιτερω φτωχοποιηση του λαου και να ξεκινησει η αναπτυξη(οχι σαν αυτη του Σαμαρα).
      Σας εχουν καψει τον εγκεφαλο τα καθεστωτικα ΜΜΕ και δεν μπορειτε να σκεφτειτε.
      Σιγουρα αυτα που γινονται δεν ειναι ολα οσα ειχε υποσχεθει ο Συριζα ομως κανει οτι καλυτερο μπορει με βαση τις συνθηκες που υπαρχουν κατι που ΠΟΤΕ δεν εκαναν οι Σαμαροβενιζελοι.
      Εαν ηταν κυβερνηση ο Σαμαρας τωρα ξερεις γιατι θα μιλουσαμε;
      Για απολυσεις για μειωσγ μισθων και συνταξεων για ξεπουλημα τις Ελλαδας κλπ και φυσικα ο Σοϊμπλε δεν θα ελεγε κανενα μεγαλοπρεπες ΟΧΙ οπως λεει τωρα.Για σκεψου το...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/2/15 09:07

    telos gia ta upobrixia pou gerroun!! telos ta aerodromia meso kapelouzou!!! telos!!! gia tous germanous!! i ellada prepei na alaξei!! de nteponte ligo mas zitisane mexri kai to krasi ti souma ti rigani ti kapari ti alesfakia na forologisoume!! ooi alites!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *