ροή ειδήσεων

Vound: Ένα mobile κοινωνικό δίκτυο που ξαναδίνει «ζωή» στη φωνή



Βασικό μέλος της ομάδας του Vound έχει έδρα την Ρόδο...

Το Vound είναι ένα mobile κοινωνικό δίκτυο ηχητικής δημιουργικότητας που έχει ξεκινήσει μία ομάδα Ελλήνων, μέσα από την οποία οι χρήστες μπορούν να ηχογραφήσουν τη φωνή τους, να προσθέσουν ηχητικά εφφέ ή μουσικά «κλιπ» και να δημιουργήσουν ένα μήνυμα 11 δευτερολέπτων, το οποίο στη συνέχεια μοιράζονται με τους φίλους τους μέσω του δικτύου ή με απευθείας μήνυμα μέσω άλλων εφαρμογών επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με τα κοινωνικά δίκτυα και τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που έχουν επικρατήσει, τα οποία βασίζονται στο κείμενο, το Vound στοχεύει στο να ξαναδώσει «ζωή» στη φωνή του χρήστη και στους ήχους του περιβάλλοντός του. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή είτε για να στείλουν ένα μήνυμα στους φίλους τους, είτε για να ευχηθούν με έναν πιο άμεσο και προσωπικό τρόπο, είτε ακόμη και για να δημιουργήσουν φανταστικούς διαλόγους και αστείες σκηνές ή να τραγουδήσουν και να μοιρασθούν τις δημιουργίες με τους φίλους τους.

Η ιδέα για το Vound συνελήφθη από τον Γιάννη Τσιώρη, πρώην στέλεχος μάρκετινγκ και στατιστικής ανάλυσης σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, ο οποίος ξεκίνησε τη δημιουργία του από το Ντουμπάι όπου εργαζόταν τον Ιανουάριο του 2014. Βασικό μέλος της ομάδας του Vound είναι και η Ιωάννα Αγγελιδάκη, με έδρα την Ρόδο, ενώ η startup συνεργάζεται εκτός από Έλληνες και με άτομα από άλλες χώρες του εξωτερικού, διατηρώντας έτσι έναν διεθνή χαρακτήρα.

Όπως αναφέρει στο Startupper.gr ο Γ. Τσιώρης, η ιδέα για τη δημιουργία του Vound δεν ήταν μία στιγμή «έμπνευσης», αλλά προήλθε μέσα από την ανάλυση των τάσεων της τεχνολογίας και του ανταγωνισμού: «Συνειδητοποίησαμε ότι οι χρήστες έχουν αρχίσει να “μιλάνε” στις συσκευές τους (βλέπε Siri, Cortana, Google Voice), αλλά από τα social media απουσιάζουν οι φωνές και οι ήχοι της καθημερινότητας σε ένα φιλικό φορμάτ. Θέλουν να δώσουμε στη φωνή τη θέση που της αξίζει στα κοινωνικά δίκτυα και στα κοινωνικά δίκτυα έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα. Κορωνίδα της προσπάθειάς μας θα είναι να χτίσουμε μία πλατφόρμα που δίνει νέες διαστάσεις δημιουργικότητας και καλλιτεχνικής έκφρασης στους ανθρώπους«.



Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες της να ηχογραφήσουν τις δικές τους δημιουργίες ή να τις συνδυάσουν με τις δημιουργίες που υπάρχουν στις βιβλιοθήκες της εφαρμογής και να φτιάξουν ένα μήνυμα συνολικής διάρκειας 11 δευτερολέπτων. Αυτές δημιουργούνται από την ομάδα της εφαρμογής ή από τους άλλους χρήστες, εφόσον επιλέξουν η δημιουργία τους να ενταχθεί στη δημόσια βιβλιοθήκη και εφόσον περάσει ένα «κατώφλιο» δημοτικότητας. Ο χρήστης μοιράζεται τη δημιουργία του μέσω του κοινωνικού δικτύου με τους φίλους-χρήστες. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να το στείλει σε φίλους του μέσω Facebook, Twitter ή Whatsapp. Η διαδικασία δημιουργίας ενός μηνύματος είναι αρκετά εύκολη, καθώς μέσω λίγων μόνο «taps» ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει το μικρόφωνο της συσκευής του και να ξεκινήσει την ηχογράφηση, να περιηγηθεί στη βιβλιοθήκη (η οποία είναι κατανεμημένη σε θεματικές κατηγορίες) και να επιλέξει κάποια από τα κλιπ για να τα προσθέσει στη δημιουργία του, αλλά και να επεξεργαστεί το ίδιο το ηχητικό που δημιουργεί, αλλάζοντας θέση ή διαγράφοντας τα κλιπ που συνθέτει. Ο χρήστης μπορεί επίσης να προσθέσει στο ηχητικό του κλιπ μία φωτογραφία και στη συνέχεια να το μοιρασθεί.

Το Vound προσφέρεται για το λειτουργικό iOS στην αγγλική γλώσσα, ενώ υπό ανάπτυξη βρίσκεται και μία Android έκδοση. Έχει χρήστες τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με την ομάδα της εταιρείας, στο σχεδιασμό είναι και η ανάπτυξη μίας ελληνικής έκδοσης της εφαρμογής.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *