ροή ειδήσεων

Καταστήματα και γραφεία έχουν χάσει το 1/3 της αξίας τους



Κατά 31,6% έχουν υποχωρήσει οι τιμές των γραφειακών χώρων, από...
το 2010 έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει για πρώτη φορά η Τράπεζα της Ελλάδος...Ειδικά για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, η σωρευτική μείωση των τιμών γραφείων υψηλών προδιαγραφών, που καταγράφηκε από το ανώτατο επίπεδο τιμών πριν την έναρξη της κρίσης μέχρι και το α' εξάμηνο του 2014, εκτιμάται σε 38,7%.

Η σωρευτική πτώση των μισθωμάτων (σε ονομαστικούς όρους) γραφειακών χώρων υψηλών προδιαγραφών από το α' εξάμηνο του 2010 έως το α' εξάμηνο του 2014, ανήλθε κατά μέσο όρο σε 26,9%, για το σύνολο της Ελλάδος, ενώ ο αντίστοιχος ρυθμός για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας εκτιμάται σε 29,6%.

Η συνολική υποχώρηση των μισθωμάτων γραφείων για τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα κατά την ίδια περίοδο ανήλθε σε 22,4% και 24,8% αντίστοιχα.

Ειδικά για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, η σωρευτική μείωση των μισθωμάτων γραφείων υψηλών προδιαγραφών, από το ανώτατο επίπεδο τιμών πριν από την έναρξη της κρίσης μέχρι και το α' εξάμηνο του 2014, εκτιμάται σε 36,5%.

Όσον αφορά τις τιμές των καταστημάτων, η μελέτη διαπιστώνει ότι από το 2010 οι τιμές τους σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν υποχωρήσει κατά 28,8% ενώ για την Αθήνα η μείωση έφθασε το 30,5%.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, οι ονομαστικές τιμές των καταστημάτων για το σύνολο της Ελλάδος μειώθηκαν κατά 9,1%

Η σωρευτική πτώση των μισθωμάτων καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών από το α' εξάμηνο του 2010 έως το α' εξάμηνο του 2014, για το σύνολο της χώρας, ανήλθε κατά μέσο όρο σε 31,0%.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *