ροή ειδήσεων

Μεγαλείο ψυχής: Τέσσερις γυναίκες σώθηκαν με τα όργανα της 17χρονης μαθήτριας



Σύσσωμος ο ιταλικός Τύπος εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη... στους γονείς της 17χρονης μαθήτριας, Αναστασίας, που αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της άτυχης μαθήτριας που έχασε τη ζωή της στη Ρώμη.

Οι γονείς της αδικοχαμένης μαθήτριας, Διονυσία και ο Παναγιώτης, συναίνεσαν στη δωρεά των σωματικών οργάνων της κόρης τους και η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» γράφει στο άρθρο της με τίτλο «Η τελευταία επιθυμία της Αναστασίας: Μαμά, θέλω να σώσω ζωές» ότι «η καρδιά τής κοπέλας χτυπά στο στήθος μιας νεαρής Ιταλίδας που έχει ακριβώς την ίδια ηλικία και ζει στη Ρώμη».

Σε άλλη νεαρή κοπέλα στη Ρώμη, μεταμοσχεύθηκε το ήπαρ, «μετά από τέσσερις άλλες αποτυχημένες προσπάθειες» και σε μια τρίτη κοπέλα μεταμοσχεύτηκε ένα από τα νεφρά, αλλάζοντας ολοκληρωτικά τη ζωή της, αποφεύγοντας την υποχρεωτική αιμοκάθαρση. Το δεύτερο νεφρό της αδικοχαμένης Αναστασίας μεταμοσχεύθηκε σε μια νεαρή ασθενή από την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνα.

Πριν από δύο εβδομάδες, η 17χρονη Αναστασία είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα κατά την πτώση της από μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρώμη, την τελευταία ημέρα σχολικής εκδρομής. Νοσηλεύτηκε επί μια εβδομάδα στο δημόσιο νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας, με αδιάκοπη ιατρική φροντίδα και τη συνεχή παρουσία των γονιών στο πλευρό της. Η μικρή δυστυχώς κατέληξε την περασμένη Πέμπτη, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών. Οι γονείς της βρήκαν τη δύναμη να δώσουν την αναγκαία συγκατάθεση στη δωρεά των οργάνων.

Αιτία του δυστυχήματος όπως αναφέρουν και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό της κοπέλας και η αλληλεπίδραση, όπως φαίνεται, με αντιισταμινικά φάρμακα που έπαιρνε λόγω αλλεργίας.
Όπως αναφέρει και η ιταλική εφημερίδα, στην Αναστασία άρεσε πολύ το έργο «Επτά ψυχές» του Ιταλού σκηνοθέτη Γκαμπριέλε Μουτσίνο, με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ, το οποίο πραγματεύεται ακριβώς το θέμα της δωρεάς των σωματικών οργάνων. Οι γονείς της το γνώριζαν και η θετική τους απόφαση επηρεάσθηκε και από αυτήν τη σημαντική λεπτομέρεια.

koutipandoras

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *