ροή ειδήσεων

Με λουκέτο απειλούνται 2.100 φυσικοθεραπευτήρια



Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητούν οι φυσικοθεραπευτές που είναι συμβεβλημένοι...


με τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ρυθμιστεί άμεσα η εξόφληση των οφειλών του οργανισμού προς αυτούς.
Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, 2.100 φυσικοθεραπευτήρια απειλούνται με λουκέτο, εξαιτίας της μη έγκαιρης καταβολής των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΣΦ, οι 2.140 συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές, «είναι όμηροι των γραφειοκρατικών εμποδίων που θέτει ο ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση των οφειλών του προς τους παρόχους, αγνοώντας την ελληνική νομοθεσία και τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες».
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της φυσικοθεραπείας στην Ελλάδα προκύπτουν, από το γεγονός ότι, οι φυσικοθεραπευτές έχουν πληρωθεί για έναν μήνα μόνο από τις 27 Νοεμβρίου του 2014 και έκτοτε παραμένουν απλήρωτοι για τις υπηρεσίες που έχουν παράσχει στον ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, ο ΕΟΠΥΥ παρακρατά, λόγω του rebate και claw back, τέσσερις μήνες του 2014 (Μάιο-Ιούνιο και Νοέμβριο-Δεκέμβριο) και το 10% του 2014, σε σύνολο 35.000.000 ευρώ, για υπέρβαση 16.000.000 ευρώ για τον κωδικό της Φυσικοθεραπείας.
Επίσης, τα οφειλόμενα 10% του 2012 και του 2013, που θα συμψηφιστούν με το rebate και claw back του 2013, για να δοθεί το υπολειπόμενο ποσό, καθυστερούν παρόλο που οι Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τους ελέγχους.
Τέλος, άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές Ταμείων, όπως ο Οίκος Ναύτου, το ΤΥΔΚΥ και το ΙΚΑ, ενώ ο ΟΠΑΔ οφείλει ακόμα το 10% από τους μήνες του 2010, λόγω του νόμου περί πρόχειρου λογιστικού ελέγχου.
Οι φυσικοθεραπευτές υποστηρίζουν ότι λόγω των καθυστερήσεων αυτών δεν μπορούν να πληρώνουν την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία τους, τις τράπεζες και τους προμηθευτές και κινδυνεύουν με λουκέτο 2.100 εργαστήρια, που σημαίνει απώλεια τουλάχιστον 5.000 θέσεων εργασίας.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και περιμένει σχετική απάντηση από το γραφείο του υπουργού.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *