ροή ειδήσεων

Αναμένουν ρυμουλκό οι 227 επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος»



Πολύωρη ταλαιπωρία για τους 227 επιβάτες και το 55μελες πλήρωμα... του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» το οποίο προσάραξε το βράδυ της Τετάρτης κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Φρυ Κάσου, με 227 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα.

Νωρίς το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στο νησί ρυμουλκό που έχει ξεκινήσει από τη Μύκονο για να γίνουν οι διαδικασίες αποκόλλησης ενώ δίπλα στο πλοίο πήγαν από τη πρώτη στιγμή δυο αλιευτικά σκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη στιγμή που έμπαινε στο λιμάνι στο σημείο έπνεαν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ ωστόσο οι ριπές του ανέμου ξεπερνούσαν τα 11 μποφόρ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, το πλοίο ήρθε σε επαφή με το κρηπίδωμα με αποτέλεσμα, λόγω των ισχυρών αντίθετων ανέμων που πνέουν στην περιοχή, να μην καθίσταται δυνατή η ολοκλήρωση των χειρισμών πρόσδεσης.

Ο πλοίαρχος του πλοίου δήλωσε ότι δεν υπάρχει εισροή υδάτων και ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η διαδικασία αποεπιβίβασης των επιβατών θα πραγματοποιηθεί εφόσον το πλοίο προσδέσει ασφαλώς στο λιμένα Κάσου.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Θήρα – Ανάφη – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο με επιστροφή.

Στελέχη του Λιμενικού σημείωναν ότι δεν είναι εφικτή η αποβίβαση των επιβατών λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν στη περιοχή.

Μετά τη ρυμούλκηση του το πλοίο θα επιθεωρηθεί για να αποφασιστεί εάν είναι αξιόπλοο. Σε περίπτωση που απαγορευτεί η αναχώρηση του τότε όσοι επιβάτες είχαν προορισμό το Διαφάνι, τη Χάλκη και τη Ρόδο θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Το μικρό λιμάνι της Κάσου έχει πρόβλημα με τους δυνατούς ανέμους που δυσκολεύουν σε σημαντικό βαθμό τους καπετάνιους και το θέμα το έχει αναδείξει μέσω της ετήσιας έκθεσης της για την κατάσταση των λιμένων η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.

Πηγή: tovima.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *