ροή ειδήσεων

Χορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (βίντεο)



Με σειρά παραδοσιακών τραγουδιών από τη διακλαδική μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων...
με τη συμμετοχή σωματείων χορού από όλη την Ελλάδα συνεχίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.


Από νωρίς το πρωί κάτω από αδιάκοπη βροχή, απουσία κιγκλιδωμάτων, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τη παρέλαση των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία ξεκίνησε στις 11 το πρωί στη Λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από το μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη. Στην έξοδο του Μετρό Συντάγματος και πέριξ των δρόμων της πλατείας, στρατιώτες μοίραζαν ελληνικές σημαίες.

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου, οι νοσοκόμες και οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού ενώ ακολούθησε η επιβλητική μηχανοκίνητη φάλαγγα. Από αέρος, διελεύσεις πάνω από την πλατεία Συντάγματος έκαναν οι σχηματισμοί των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων. Για πρώτη φορά φέτος παρήλασαν ένα τάγμα από τον Έβρο, ένα τάγμα Εθνοφυλακής από τη Ρόδο και τα ιστορικά λάβαρα του Αγώνα από τη Μάνη, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Ψαρά, την Κρήτη, καθώς και το λάβαρο του Ρήγα Φεραίου, μετά το τμήμα των πολεμικών σημαιών του Στρατού Ξηράς.

Οι εξέδρες των επισήμων βρίσκονταν εκατέρωθεν του μνημείου και το βάθρο του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν δίπλα στην πρώτη εξέδρα που είχε τοποθετηθεί προς την πλευρά του Ζαππείου και η πρόσβαση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ήταν ελεύθερη.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου παρουσία του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας και κατάθεση στεφάνου από τον κ. Παυλόπουλο στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.



ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *