ροή ειδήσεων

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι κατέδειξε η νεκροτομή στο 9μηνο βρέφος που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη;


Ολοκληρώθηκε λίγο προς τις 19:00 το βράδυ του Σαββάτου η πολύωρη νεκροψία... στο άψυχο σωματάκι του εννιαμήνου βρέφους που κατέληξε την περασμένη Κυριακή στο Μακάρειο Νοσοκομείο...


Τη νεκροψία διενήργησαν εκ μέρους της πολιτείας η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα και εκ μέρους της οικογένειας ο Πανίκος Σταυριανός, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Για ασφαλή συμπεράσματα θα αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροτομή κατέδειξε λοίμωξη που κατέστρεψε τα επινεφρίδια, πιθανόν λόγω μηνιγγιτιδόκοκκου.

Πάντως, η κα Παπέττα αρκέστηκε να δηλώσει ότι «θα αναμένουμε να βγουν οι εξετάσεις προκειμένου να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα».

«Έχουμε λάβει δείγματα από τον εγκέφαλο, τον πνεύμονα, το επινεφρίδιο καθώς και δείγμα αίματος και εγκεφαλονωτιαίο υγρό τα οποία θα αποσταλούν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και στο Μικροβιολογικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για τις απαραίτητες εξετάσεις».

Πρόσθεσε ότι «τη Δευτέρα θα ληφθούν και τα ιστολογικά δείγματα, τα οποία θα σταλούν για τις παθολογοανατομικές εξετάσεις».

Το βρέφος είναι έτοιμο για ταφή και έχει ενημερωθεί η οικογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο δείγμα αίματος που στάληκε σε πανεπιστημιακή κλινική στην Αθήνα επιβεβαίωσαν χθες ότι το βρέφος κατέληξε λόγω μηνιγγιτιδόκοκκου

Θανατικό ανακριτή ζητεί η οικογένεια

Οι απαντήσεις ωστόσο δεν επαρκείς για την οικογένεια του βρέφους. Αντίθετα υπάρχει πρόθεση να ζητηθεί ο διορισμός θανατικού ανακριτή για να διερευνήσει αν υπήρξε σε οποιαδήποτε περίπτωση αμέλεια, δεδομένου ότι οι γονείς του βρέφους το είχαν πάρει μία εβδομάδα πριν καταλήξει στο νοσοκομείο χωρίς να εντοπιστεί όμως οτιδήποτε σοβαρό.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, αφού παρέλαβαν το άψυχο σωματάκι του βρέφους, στη συνέχεια έβγαλαν τις ειδικές στολές προφύλαξης που φορούσαν, ρίχνοντας τις στα παγκάκια του προαύλιου χώρου του Μακάρειου Νοσοκομείου. Μάλιστα δόθηκαν οδηγίες στις καθαρίστριες του νοσοκομείου να τις μαζέψουν κάτι που αρνήθηκαν. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι ότι "αφού κρίθηκε πως έπρεπε να ληφθούν μέτρα προφύλαξης, τότε γιατί οι στολές αφέθηκαν στα παγκάκια και γιατί δεν τηρήθηκαν διαδικασίες καταστροφής τους"

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *