ροή ειδήσεων

Apple, Facebook και Google παίρνουν θέση υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων



Αν και είναι πρωτίστως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προσέγγιση των εταιρειών...
στο ζήτημα είναι έξυπνη και το εξετάζει από άλλη μια πλευρά, εξίσου σημαντική στην αμερικανική νομοθεσία· στο θέμα των επιχειρηματικών εμποδίων....


Προς το παρόν οι Πολιτείες των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το peoplegreece, έχουν δικαίωμα να επιτρέπουν ή να απαγορεύουν τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει κληθεί να αποφασίσει αν η απαγόρευση παραβιάζει το αμερικανικό σύνταγμα που εγγυάται την ισότιμη αντιμετώπιση όλων στα μάτια του νόμου ανεξαρτήτως φύλου.

Η Apple, η Google, η Facebook, αλλά και άλλες εταιρείες έχουν καταθέσει αίτημα προς το Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας να ακυρώσει τους πολιτειακούς νόμους που απαγορεύουν αυτόν τον γάμο. Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε εθνικό επίπεδο αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία κάθε πολιτείας ξεχωριστά σε ό,τι αφορά στο οικογενειακό δίκαιο και τη νομοθεσία περί γάμου και αυτό σημαίνει περισσότερα εμπόδια και περισσότερα έξοδα.

Όπως αναφέρει το αίτημα: «Η διαφορετική νομοθεσία σε κάθε Πολιτεία στο θέμα του γάμου ατόμων του ίδιου φύλου επηρεάζει αρνητικά τα συμφέροντά μας και υπονομεύει τη σχέση εργοδότη-υπαλλήλου. Αν το Δικαστήριο επικυρώσει την απαγόρευση, το κόστος και η αβεβαιότητα που προκαλούν οι διαφορετικές νομοθεσίες περί γάμου θα συνεχιστεί».

Το αίτημα έχουν υπογράψει επίσης η Coca-Cola, η Amazon, η Xerox κ.ά. Ειδικά η Apple ανήκει στις εταιρείες που μιλούν ανοιχτά υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και εφαρμόζει πολιτικές ίσης μεταχείρισης, ενώ CEO Τιμ Κουκ έχει δηλώσει πως ο ίδιος είναι ομοφυλόφιλος.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/3/15 15:54

    ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΡΥΦΟΠΟΥΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΕΣ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ .ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ .ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΟΙ ΛΕΣΒΙΕΣ ,ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ ; ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΡΑΓΜΕΝΗ ΑΔΕΛΦΗ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ .ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΞΩ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΠΑΛΑ .ΤΑ ΣΥΜΠΕΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑΣΑΣ .ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ .ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΚΡΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ .ΘΕΜΑ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΡΟΖ ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ .ΟΥΑ ΟΥ η ΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΕΣ Η ΚΡΥΦΟΠΟΥΣΤΕΣ .( ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ) ...Υ / Γ...ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *