ροή ειδήσεων

ΝΤΡΟΠΗ! Τζιχαντιστές ισοπεδώνουν με μπουλντόζες αρχαία πρωτεύουσα των Ασσυρίων (BINTEO)



Δεν είναι μόνο οι απάνθρωπες εκτελέσεις αιχμαλώτων που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη.... Η βάρβαρη καταστροφή του αρχαίου πολιτισμού του Ιράκ από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, έχει προκαλέσει την παγκόσμια κατακραυγή του πολιτισμένου κόσμου.

Μετά τα βίντεο της ντροπής που έδωσαν στην δημοσιότητα- στα οποία καταστρέφουν με βαριοπούλες και τσεκούρια τα εκθέματα του μουσείου της Μοσούλης- και αφού πυρπόλησαν την περίφημη Βιβλιοθήκη της Μοσούλης με περισσότερους από 8.000 παπύρους και σπάνια χειρόγραφα – οι τζιχαντιστές καταστρέφουν ένα από τα σημαντικότερα μνημεία των Ασσυρίων, την πόλη Καλχού.

Η Καλχού – ή Νιμρούντ, όπως είναι το σημερινό-αραβικό όνομά της – ήταν μία από τις τέσσερις πρωτεύουσες του ασσυριακού κράτους κτισμένη τον 13ο αιώνα π. Χ. Πριν τον πόλεμο, τα πολύ καλά διατηρημένα απομεινάρια της αποτελούσαν πόλο έλξης και χιλιάδες τουρίστες και λάτρεις του πολιτισμού. Σήμερα, η αρχαία πρωτεύουσα των Ασσυρίων και τα πέτρινα γλυπτά της ισοπεδώνονται με μπουλντόζες από τους βάρβαρους και απολίτιστους εξτρεμιστές ισλαμιστές, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τα αρχαία ιερά και αγάλματα « ψεύτικα είδωλα» και προσβολή στον Μωάμεθ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *