ροή ειδήσεων

Αν είστε τουρίστας ΜΗΝ αρρωστήσετε σε αυτές τις χώρες



Η οργάνωση International SOS δημοσιοποίησε ένα χάρτη με τα πιο επικίνδυνα και τα πιο ασφαλή μέρη στον κόσμο, σε ό,τι έχει να κάνει...


με την υγειονομική περίθαλψη, με την Ελλάδα να συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων χωρών για την ιατρική περίθαλψη των τουριστών.
Ο χάρτης Health Risk Map 2015 κατατάσσει τους προορισμούς σε πέντε κατηγορίες, με σκοπό να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να κατανοήσουν τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν στις διάφορες χώρες, αν παρουσιαστεί ανάγκη να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.
Οι χώρες της Ευρώπης, της βόρειας Αμερικής και η Αυστραλία προσφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα ιατρικής περίθαλψης. Το Μεξικό, η Τουρκία, το Μαρόκο και η Ταϊλάνδη συγκαταλέγονται στους "μεσαίου κινδύνου" προορισμούς, ενώ προορισμοί όπως η Τανζανία, η Αίγυπτος, το Λάος η Καμπότζη, πολλές χώρες της Αφρικής και το Αφγανιστάν αποτελούν προορισμούς "υψηλού κινδύνου" σε ό,τι έχει να κάνει με τις ιατρικές υπηρεσίες, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.
Οι χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου έχουν περιορισμένες ιατρικές δυνατότητες και πρόσβαση σε συνταγογραφούμενα φάρμακα, καθώς επίσης και αυξημένο κίνδυνο σοβαρών λοιμωδών νόσων όπως η χολέρα, ο τυφοειδής ή δάγκειος πυρετός.
Η οργάνωση International SOS αξιολόγησε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας ιατρικής και οδοντιατρικής περίθαλψης, την πρόσβαση σε συνταγογραφούμενα φάρμακα, την επικράτηση μολυσματικών ασθενειών και των πολιτιστικών, διοικητικών και γλωσσικών φραγμών.
Σύμφωνα με το χάρτη –σημειώνει το δημοσίευμα- οι χώρες "χαμηλού κινδύνου", με υψηλή ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών είναι οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Γαλλία και οι υπόλοιπες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *