ροή ειδήσεων

Έρχεται το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ!



Το τρίτο πλοίο κατηγορίας Oasis της Royal Caribbean International θα έχει την τιμή...
να είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ, σύμφωνα με ορισμένες νέες λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν αυτή την εβδομάδα σχετικά με το πλοίο.
Το Oasis ΙΙΙ θα έχει χωρητικότητα 227.000 grt, λίγο πάνω από 1.700 τόνους μεγαλύτερο από τους 225.282 grt του Oasis of the Seas και Allure of the Seas και πολύ μεγαλύτερο από το τρίτο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το 168.666 grt Quantum of the Seas, που αποτελεί μέρος της κατηγορίας Quantum της Royal Caribbean.
Εκτός του τεράστιου μεγέθους του, η Royal Caribbean αποκάλυψε επίσης ότι το πλοίο θα ονομαστεί Harmony of the Seas (Αρμονία των Θαλασσών) και ότι θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι τον Απρίλιο του 2016.
Το Harmony of the Seas θα μπορεί να φιλοξενεί 5.479 άτομα σε δίκλινα δωμάτια, σε σύγκριση με τις 5.400 θέσεις των δύο πρώτων πλοίων κατηγορίας Oasis, και θα διαθέτει 2.747 καμπίνες. Όπως και τα προηγούμενα πλοία Oasis, το Harmony of the Seas θα εκτείνεται σε 16 καταστρώματα επισκεπτών και θα δομείται βάση του ιδιαίτερου σκεπτικού “γειτονιάς” της Royal Caribbean, ενώ θα διαθέτει καινοτομίες σε σχέση με τα εστιατόρια, ακόμη μεγαλύτερες καμπίνες, παρόμοια χαρακτηριστικά “smart ship” (“έξυπνο πλοίο”) με το Oasis of the Seas, και άλλα ανέσεις για τους επισκέπτες.
Με την παράδοση να προγραμματίζεται για τον Απρίλιο του 2016, το Harmony of the Seas θα είναι το τρίτο νέο πλοίο της Royal Caribbean που θα ναυπηγηθεί εντός των επόμενων 18 μηνών, μετά τα κατηγορίας Quantum πλοία Anthem of the Seas (ναυπηγείται τον Απρίλιο του 2015 στο Σαουθάμπτον του Ηνωμένου Βασίλειου) και το Ovation of the Seas (κάνει το ντεμπούτο του τον Απρίλιο του 2016).
Το Harmony of the Seas είναι αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή στο ναυπηγείο STX France στο Saint-Nazaire της Γαλλίας. Ένα τέταρτο πλοίο κατηγορίας Oasis είναι επίσης υπό κατασκευή στο ναυπηγείο και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του κάποια στιγμή μέσα στο 2018.
Τα Oasis of the Seas και το Allure of the Seas, τα οποία έκαναν το ντεμπούτο τους το 2009 και το 2010, αντίστοιχα, είναι και τα δύο κατασκευασμένα στο STX Europe του Turku της Φινλανδίας, που αυτή τη στιγμή ανήκει στη γερμανική ναυπηγική εταιρεία Meyer Werft και στη φινλανδική κυβέρνηση.
e-nautilia

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *