ροή ειδήσεων

ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ απλά μετρούν κρούσματα μηνιγγίτιδας στον στρατό


Δύο κρούσματα μηνιγγίτιδας τρία σε λιγότερο ...
από ένα χρόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάρα πολλά. Και το ΓΕΕΘΑ αλλά και το ΓΕΣ οφείλουν απαντήσεις εδώ και τώρα. Καλές οι ασκήσεις και οι επιδείξεις αλλά τον να αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις το 2015 τόσο συχνά κρούσματα μηνιγγίτιδας είναι μέγα θέμα.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων μας υπενθυμίζει ότι εκτός από το περιστατικό της Κυριακής στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών είχαμε :

•Ένα ακόμη κρούσμα στις 17 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο Αττικής.

•Στις 26 Μαρτίου 2014 είχε προκύψει ακόμη ένα κρούσμα μηνιγγίτιδας πάλι στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων επισημαίνει:

“Συνειδητοποιούμε επομένως ότι η μηνιγγίτιδα χτυπά σε τακτά χρονικά διαστήματα την συγκεκριμένη μονάδα. Επιπλέον, από τα όποια κρούσματα καταγράφονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ετησίως, σημαντικό ποσοστό αφορά τις Ειδικές Δυνάμεις.

Άρα, οι όποιες υποσχέσεις περί λήψης μέτρων, σεβασμού των στρατευμένων και του προσωπικού ακυρώνονται, αφού η ασθένεια απειλεί και το ΓΕΣ απλώς βγάζει ανακοινώσεις για να καθησυχάσει!

Το θέμα είναι ότι η μηνιγγίτιδα πλήττει τις νεαρές ηλικίες, οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει και θέσει ζήτημα απόλυτου σεβασμού στην υγιεινή. Κάτι που βεβαίως δεν συμβαίνει στις περισσότερες μονάδες, όπου εξαιτίας των περικοπών γίνεται μάχη για ένα πλαστικό ποτηράκι χλωρίνη, τα καθαριστικά λείπουν και συχνά οι συνάδελφοι φαντάροι είναι υποχρεωμένοι να τα βάζουν από την τσέπη τους”.

Καλοί οι ΠΥΡΠΟΛΗΤΕΣ και οι βόλτες με τα ελικόπτερα αλλά είναι νομίζουμε ώρα να ασχοληθούν αυτοι που πρέπει με πολύ πιο ζωτικά προβλήματα των ΕΔ. Γιατί δυστυχώς τα όσα καταγγέλουν οι στρατευμένοι δεν είναι ψεύδη αλλά η σκληρή πραγματικότητα.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *