ροή ειδήσεων

Η ανατριχιαστική εξομολόγηση ενός επιζώντος του Τζιχάντι Τζον


Του χάιδευε το λαιμό με τη λεπίδα και τον ρωτούσε αν μπορεί να φανταστεί τον πόνο...
Ο Ισπανός δημοσιογράφος, Χαβιέ Εσπινόζα, πιάστηκε αιχμάλωτος από τους πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους, ενόσω κάλυπτε τα γεγονότα μεταξύ των επαναστατών και των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, το 2013. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο αφέθηκε ελεύθερος, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης της Ισπανίας με τους εξτρεμιστές.



Τώρα, έχοντας πλέον δει τα παιδιά του και έχοντας συνέλθει κάπως, από το σοκ, αποκαλύπτει τις ανατριχιαστικές στιγμές που πέρασε σε καθεστώς αιχμαλωσίας, όντας στο έλεος του Μοχάμεντ Εμουάζι. Σε συνέντευξη στους Sunday Times, ο Εσπινόζα ξαναζεί τη στιγμή που ο αιμοδιψής Τζιχάντι Τζον κρατάει τη λεπίδα κοντά στο λαιμό του δημοσιογράφου, τον χαϊδεύει με αυτή και του λέει: «Το νιώθεις; Κρύο δεν είναι; Μπορείς να φανταστείς τον πόνο που θα νιώσεις μόλις σε κόψει; Αφάνταστος πόνος!».

Σύμφωνα με τον Εσπινόζα, αυτό ήταν ένα από τα πολλά επεισόδια ψυχολογικού και σωματικού βασανιστηρίου ή εξευτελισμού, που υπέστη αυτός όπως και οι άλλοι κρατούμενοι. Ο Εμουάζι, ο οποίος «ήθελε δράμα υψηλών επιπέδων», ήταν ανάμεσα στους ψυχωτικούς, που πήραν όλα τα υπάρχοντα του Εσπινόζα, και τα εναπόθεσαν σε ένα δωμάτιο που περιείχε αντικείμενα και χρήματα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

«Τους άρεσε πολύ, να φοβίζουν τους αιχμαλώτους απειλώντας τους πως θα έχουν το ίδιο τέλος με τον Γκορμπούνοφ» λέει ο Εσπινόζα, αναφερόμενος στο μηχανικό Σεργκέι Γκορμπούνοφ που εκτελέστηκε από άνδρες του ISIS. «Θα σας βάλουμε να τον ξεθάψετε και θα ανοίξουμε έναν άλλο τάφο για να κοιμηθείτε μαζί του» έλεγαν.

Ενώ συνήθως η απελευθέρωση ομήρων γινόταν με ανταλλαγή αιχμαλώτων, έγινε γνωστό πως η Ισπανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό στους αιμοδιψείς πολεμιστές του ISIS, ώστε να πάρει πίσω τον Ισπανό δημοσιογράφο που πέρασε έξι μήνες σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *