ροή ειδήσεων

ΙΔΟΥ τα έγγραφα - ντοκουμέντο με τα οποία ανοίγουν τα σύνορα της χώρας! [εγγραφα]


Με εντολή Τσίπρα: Μπάτε αλέστε σκύλοι, η χώρα...

"Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας" χαρακτήρισε ο υπουργός, Γ. Πανούσης, τις αποκαλύψεις ότι πλέον οι λαθρομετανάστες ΔΕ θα συλλαμβάνονται και θα τους δίνονται χαρτιά... ελευθέρας στην Ελλάδα. Τι έχει να πει τώρα;...

Όσοι μετανάστες εισέρχονται στα υδάτινα και τα χερσαία σύνορα της χώρας μας δεν θα συλλαμβάνονται, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης!

Αντίθετα, θα τους δίδεται χαρτί παραμονής για ένα μήνα, αν θέλουν να φύγουν, ενώ αν δε το επιθυμούν, θα τους δίδεται άδεια παραμονής έξι μηνών. Αν η περίοδος των έξι μηνών παρέλθει, δεν διευκρινίζεται μέχρι στιγμής ποια διαδικασία θα ακολουθείται, και απλώς αναφέρεται ότι θα ακολουθήσει νεότερη διαταγή.

Εξάλλου, την Τετάρτη ανοίγουν τα κέντρα κράτησης σε όλη την επικράτεια και όπου υπάρχουν αλλοδαποί θα αφήνονται ελεύθεροι με εξάμηνη άδεια (εκτός αν βαρύνονται με ποινικά αδικήματα).
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, που εστάλη σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με άμεση ισχύ, και δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό του δελτίο, όλοι οι νεοεισερχόμενοι αλλοδαποί συλλαμβάνονται στα σύνορα, μετά τις διαδικασίες ταυτοποίησης δεν θα κρατούνται αλλά θα τους επιδίδεται απόφαση απέλασης, με προθεσμία αναχώρησης 30 ημέρες. Εφόσον περάσουν οι 30 μέρες και δεν έχουν αποχωρήσει από τη χώρα, θα εκδίδονται εις βάρος τους αποφάσεις επιστροφής που θα αναβάλλονται για 6 μήνες.
Για τους ήδη κρατούμενους σε κέντρα κράτησης -και εφόσον εις βάρος τους δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας- θα αφήνονται ελεύθεροι. Σύμφωνα με την απόφαση είναι αυτονόητο θα αφεθούν οι αιτούντες άσυλο και οι ευάλωτες ομάδες ενώ για του ανήλικους θα επισπευσθούν οι διαδικασίες μεταφοράς τους σε δομές φιλοξενίας.
Δεν θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι υπόκεινται σε διαδικασία απέλασης και όσοι έχουν κατηγορηθεί για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και παρουσιάζουν έντονη και συστηματική παραβατική συμπεριφορά.
Για όσους δεν έχουν αναχωρήσει από την Ελλάδα μέχρι την παρέλευση της εξάμηνης αναβολής, θα ακολουθήσει νεώτερη διαταγή.

Η απάντηση του υπουργείου

Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εντολή Τσίπρα να μην συλλαβάνονται οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Στην λιτή δήλωση αναφέρει: "Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας".

Βέβαια, ο κος υπουργός δεν μας λέει υπό ποιο νομοθετικό πλαίσιο αφήνονται ελεύθεροι οι λαθρομετανάστες από τα κέντρα κράτησης και πώς θα κυκλοφορούν στην Ελλάδα και οι αστυνομικοί απλά θα τους παρατηρούν!

Τα έγγραφα - ντοκουμέντα

Ιδού, λοιπόν, και σε... έγραφα ΕΠΙΣΗΜΑ της αστυνομίας τα... απουήματα της αρρωστημένης μας φαντασίας, κε Πανούση!






Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *