ροή ειδήσεων

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Σύμη – Επενδυτής θέλει να κάνει τελεφερίκ από το Γιαλό μέχρι το χωριό


Η Σύμη προσελκύει κάθε χρόνο τουρίστες υψηλής οικονομικής επιφάνειας, ενώ.... και επιφανείς Έλληνες και ξένοι έχουν αγοράσει σπίτια στο γραφικό νησί. Η Σύμη ελκύει όμως επενδυτές (κυρίως από την Ελλάδα) οι οποίοι σκέπτονται να προβούν σε πρωτοποριακές επενδύσεις. Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες εκφράσθηκε ενδιαφέρον από μεγάλο ελληνικό όμιλο για τη λειτουργία τελεφερίκ το οποίο θα συνδέει το Γιαλό με το χωριό της Σύμης. Οπωσδήποτε μία τέτοια επένδυση θα συνέβαλε στην αναβάθμιση του νησιού και μένει να αποδειχθεί εάν οι διαπραγματεύσεις θα έχουν γόνιμο αποτέλεσμα.

Επίσης από ελληνικό όμιλο έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στο φυλάκιο της Κάτω Σύμης. Οι επενδυτές είχαν επικοινωνία και με το δήμαρχο του νησιού κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

Μέσα σε όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Σύμη είναι και η προσπάθεια με την αναγνώριση της νησίδας Σεσκλί ως το πρώτο σημείο της αποστολικής διαδρομής του Αποστόλου Παύλου. Ήδη η δημοτική αρχή είναι σε συνεννόηση με την Μητρόπολη ώστε να αναγνωρισθεί το γεγονός αυτό.

Σημειώνεται ότι Η Σεσκλιά, ή (το) Σεσκλί (ή Σέσκλιο) είναι νησίδα των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται νότια της Σύμης σε μικρή απόσταση απ’ αυτή. Η έκταση της νησίδας είναι 1,80 τ.χλμ. και είναι ακατοίκητη. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Σύμης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *