ροή ειδήσεων

Ρόδος: πλημμυροπαθής κατεμήνυσε δήμαρχο και αντ/ρχο Οικονομικών



Στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του δημάρχου Ρόδου...
κ. Φώτη Χατζηδιάκου και του αντιδημάρχου επί των οικονομικών κ. Γιάννη Περδίκη προχώρησε χθες ένας κάτοικος της Παστίδας, πατέρας 5 παιδιών, που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και βρίσκεται σε απόγνωση εξαιτίας των καταστροφών που υπέστη η περιουσία του από τις πλημμύρες του 2013, αναμένοντας επί σειράν μηνών την αποζημίωση του από τον Δήμο της Ρόδου.

Στην αναφορά του πλημμυροπαθή υποστηρίζονται τα εξής:
«Αξιότιμη κ. Εισαγγελεύς,
δυνάμει των πλημμύρων στο νησί της Ρόδου κατόπιν εντόνων καιρικών φαινόμενων την 23η Νοεμβρίου 2013 και δυνάμει των διατάξεων περί πολιτικής προστασίας και δη κατόπιν ταυτοποίησης των πλημμυροπαθών συνετάχθη σχετική έκθεση με τα ονόματα των δικαιούχων πληγέντων τα οποία και προωθήθηκαν αρμοδίως εκ του Δήμου δια πρωτοφανούς καθυστέρησης τόσο στην ολοκλήρωση των εκθέσεων όσο και στην απόδοση των κονδυλίων αποκατάστασης από το Δήμο προς δικαιούχους (16 μήνες Νοέμβριος 2013 -Μάρτιος 2015).
Περί τα τέλη Νοεμβρίου 2014, όπως έγινε ευρέως γνωστό, τόσο εκ του Δήμου αλλά και εκ των δημοσιογράφων εκταμιεύθηκε προς το ταμείο του Δήμου σε κωδικό το προβλεπόμενο χρηματικό ποσόν αποζημιώσεων των πληγέντων προκειμένου τούτα να διανεμηθούν προς αυτούς σύμφωνα με προκαθορισμένο ύψος αποζημιώσεως εκάστου.
Παρά την από τετραμήνου εκχώρηση του ποσού εκ της πολιτικής προστασίας προς τον Δήμο, ως μεσολαβητή, και παρά την από 26/1/2015 απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Ρόδου, τούτος συστηματικά, προφασιζόμενος διάφορα, κατά το δοκούν, καθυστερεί αναιτιολόγητα την απόδοση αυτών στους δικαιούχους παρά το γεγονός ότι έχει ορισθεί και υπάλληλος του δήμου ως υπόλογος, οποίος αρνείται να ολοκληρώσει και κωλυσιεργεί αναίτια, για αγνώστους λόγους.
Κατά τα ως άνω
Παρακαλώ δια την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση σας προκειμένου να αποδοθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους δια επιταγών πληρωμής, τις οποίες παράνομα και κακόπιστα παρακρατεί ο Δήμος Ρόδου, ο οποίος είναι ενδιάμεσος χωρίς καμία δικαιοδοσία επί των παράνομα παρακρατουμένων αποζημιώσεων».
Θυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων θεμάτων που δημοσιοποίησε η δημοτική αρχή για να εξηγήσει τους λόγους της καθυστέρησης περιλαμβάνεται και ενδεχόμενο κατάσχεσης αποζημιώσεων άνω των 1.500 ευρώ σε πλημμυροπαθείς.
Η δημοτική αρχή, όπως ανακοίνωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, καταβάλλει προσπάθειες για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη και ταυτόχρονα να επεμπλακεί η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων από την υποχρέωση των πληγέντων να υποβάλουν με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και… φορολογική ενημερότητα.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *