ροή ειδήσεων

Ο Τσίπρας άφηνε αιχμές για την Παναρίτη και ο Βαρουφάκης την πήρε για... σύμβουλο! (ΒΙΝΤΕΟ)



Απ’τον Παπανδρέου στο πλευρό του ΥΠΟΙΚ, η Παναρίτη....

Μια γνωστή μελαχρινή οικονομολόγος, η οποία συνοδεύει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup έχει προκαλέσει αντιδράσεις για το…. βιογραφικό της, την θητεία της στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ και την στενή συνεργασία της με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.




Ο λόγος για την Έλενα Παναρίτη, η οποία πριν πετάξει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μαζί με τους κκ Τσίπρα και Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες, είχε καταγράψει χιλιάδες χλμ στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο των διαπραγματεύσεων, αφού εκτός από βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ήταν και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού στα… Καστελόριζα, λόγω των γνωριμιών της στην Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.




Το 2011 μάλιστα, ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας το ένα χέρι στην τσέπη (like Varoufakis), είχε αφήσει αιχμές εναντίον της, για τη θητεία της δίπλα στον πρώην πρόεδρο του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, ο οποίος καταδικάστηκε σε 25ετή κάθειρξη, αφού προηγουμένως είχε οδηγήσει τη χώρα του στον γκρεμό.



Μιλώντας στην Βουλή, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση προς τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με θέμα την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, είχε πει τότε ο κ.Τσίπρας «Έχετε την τεχνογνωσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της κ. Παναρίτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που ήταν ειδικευμένη στο real estate και σύμβουλος ενός προέδρου χώρας που αυτή τη στιγμή έχει είκοσι χρόνια κάθειρξη, του Περού».

Όπως είχαμε γράψει και στο star.gr, η κα Παναρίτη, το 2011 ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προκαλούσε εγκεφαλικά λέγοντας «Δεν είναι το πρόβλημα, να κόψουμε λίγο τους μισθούς, να κόψουμε λίγο τις συντάξεις και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε τα ελλείμματα τα οποία δημιουργούν ατυπικότητες στον κόσμο, ατυπικότητες στην αγορά, ατυπικότητα στην κοινωνία»!

Η Αυγή έγραφε για την κ. Παναρίτη


«Όταν ο κ. Παπαδήμος αρνήθηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η αγορά άρχισε να ανησυχεί. Γι’ αυτό και γρήγορα κυκλοφόρησε το όνομα της Έλενας Παναρίτη, που είχε δουλέψει για τη Διεθνή Τράπεζα και κατέχει τη 2η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Διεθνής Τράπεζα είναι οι δύο θεσμοί που, στον αναπτυσσόμενο κόσμο, θεωρούνται ελαφρώς πιο ευπρόσδεκτοι από το τέρας της αποκαλύψεως. Οι πολιτικές που πρότειναν και επέβαλαν οδήγησαν αποδεδειγμένα την Αργεντινή στην απόλυτη οικονομική καταστροφή και τη ΝΑ Ασία στη μεγάλη κρίση του 1997. Δεν είναι τυχαίο πως, μετά το 2000, οι περισσότερες χώρες φρόντισαν να απεμπλακούν και από τους δύο. Μέχρι το 2007 οι μοναδικοί μεγάλοι οφειλέτες του ΔΝΤ ήταν η Τουρκία και το Πακιστάν, χώρες στρατηγικά συνδεδεμένες με τις ΗΠΑ» είχε γράψει η εφημερίδα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ειδικά για το Περού η εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο "η κατάρα των καλών προθέσεων", αναρωτιόταν το Σεπτέμβριο του 2009, αν η κα Παναρίτη είναι "αρπακτικό";

Το βιογραφικό της Παναρίτη


Η κα Παναρίτη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι, όπως η ίδια δηλώνει, οικονομολόγος/κοινωνική επιχειρηματίας. Γνωρίζει Αγγλικά, Ισπανικά,Γαλλικά ,Ιταλικά και λίγα Γερμανικά.


Είναι πτυχιούχος της Οικονομικής Επιστήμης από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Κάτοχος Μεταπτυχιακών σε Διεθνή Οικονομικά και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στην Ιταλία και στις ΗΠΑ. Έχει δίπλωμα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παγκόσμιες Χρηματοοικονομικές Αγορές και Κρίσεις» από το Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ. Επίσης έχει master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο INSEAD στη Γαλλία.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες


Εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2009.


Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες


Συγγραφέας του βιβλίου «Prosperity Unbound», το οποίο εκδόθηκε και στα Ελληνικά με τον τίτλο «Ευημερία δίχως Όρια». Το βιβλίο πραγματεύεται μια νέα μεθοδολογία για τη μετατροπή της άτυπης οικονομίας στους κόλπους της επίσημης οικονομίας. Το έργο της αναγνωρίζεται διεθνώς σαν μια από τις πιο επιτυχημένες πρακτικές εφαρμογές των θεσμικών οικονομικών στα δικαιώματα ιδιοκτησίας. Είναι ειδική στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και στην αντίστοιχη διαχείριση του δημόσιου τομέα. Είναι κοινωνική επιχειρηματίας και επικεφαλής του Panel Group, μία ειδική συμβουλευτική εταιρεία που επενδύει σε υποβαθμισμένες περιοχές και παρέχει συμβουλές για τη δημόσια στρατηγική πολιτική και τη μετατροπή και αξιοποίηση της μη ρευστοποιήσιμης ακίνητης περιουσίας.

Είναι, επίσης, πρόεδρος του Κύκλου των Κοινοβουλευτικών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη (Circle of Mediterranean Parliamentarians for Sustainable Development – COMPSUD), μια ανοικτή και ευέλικτη δομή με στόχο την υποστήριξη του διαλόγου μεταξύ των μελών των Κοινοβουλίων (των Μεσογειακών και Βαλκανικών χωρών), των πολιτικών και των άλλων κοινοτικών εταίρων σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος στη Μεσόγειο και την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Διδάσκει οικιακά χρηματοοικονομικά και μεταρρύθμιση των αγορών ακινήτων στη Σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, στη Σχολή Ανώτερων Διεθνών Σπουδών (SAIS) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο INSEAD της Γαλλίας και αλλού.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας της στην Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομολόγος, για πάνω από μία δεκαετία, πρωτοστάτησε σε σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως η μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα και των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στο.... Περού, εργασία για την οποία της απενεμήθη η διάκριση της διεθνούς βέλτιστης πρακτικής και καινοτομίας.

Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε διεθνή περιοδικά και βιβλία, κυρίως στα θέματα των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, της άτυπης οικονομίας και της δημιουργίας αγορών στον τομέα των δύσκολα ρευστοποιήσιμων ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ (χρόνος 27:20)


Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/3/15 19:49

    Να και το ενδιαφέρον σημείο του video που αναφέρεστε παραπάνω:
    ​https://www.youtube.com/watch?v=YSZl7BIfzsk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/3/15 21:08

    «Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα». Καρλ Μαρξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/3/15 16:14

    http://www.alfavita.gr/arthron/ποια-είναι-η-εκλεκτή-των-αγορών-που-συνόδευσε-τον-γ-βαρουφάκη-στις-διαπραγματεύσεις#ixzz3RX3zXVHC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/3/15 16:29

    ΡΕ ΠΑΔΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ "ΘΗΣΑΥΡΟΣ"
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΦΡΙΞΕΤΕ!!!!
    http://www.greatlie.com/index.php/anazitiseis/kataggelies/2217-apokalupsi-elena-panariti-i-lsiganopapadiar-pou-tha-mas-ksepoulisei
    http://kourdistoportocali.com/post/42188/pan

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *