ροή ειδήσεων

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Τι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι για τους Ελληνες και τι πιστεύουμε εμείς γι' αυτούς



Είμαστε ό,τι λέει η εικόνα μας, έτσι όπως προβάλλεται στους άλλους. Οι άλλοι είναι ό,τι εμείς θέλουμε να...


δούμε από αυτούς.
Τι γνώμη έχουν άραγε οι πολίτες οκτώ χωρών της ΕΕ για τους υπόλοιπους εταίρους; Το κέντρο ερευνών Pew πραγματοποίησε μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα που δείχνει τι πραγματικά συμβαίνει στις κοινωνίες της Ευρώπης και τι γνώμη έχει ο ένας για τον άλλον.
Αρχικά, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν για την ένταξη της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή και στην νομισματική ένωση και ήταν λιγότεροι εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ σε σχέση με εκείνους που είχαν ταχθεί ένα χρόνο πριν.
Ωστόσο, ήταν οι απαντήσεις στις ερωτήσεις για την στάση των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αυτές που προκαλούν το ενδιαφέρον, καθώς αποκαλύπτουν την διαιώνιση σειράς στερεοτύπων, ιστορικής δυσπιστίας, αλλά και δυσαρέσκειας για την οικονομική εξουσία. Επιβεβαιώθηκε, επίσης, και κάτι ακόμη: η αντίληψη των Ελλήνων για τον εαυτό τους, δεν συμβαδίζει με την γενική αντίληψη για εκείνους.
Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, στην ερώτηση «ποια χώρα θεωρείτε πιο αξιόπιστη;» η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε κάθε χώρα «ψήφισε» την Γερμανία, ενώ η πλειοψηφία των Ελλήνων έκανε την διαφορά και «ψήφισε» την Ελλάδα! Στην ερώτηση «ποια χώρα θεωρείτε πιο αλαζονική;» η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στις περισσότερες χώρες, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες, απάντησαν την Γερμανία, θεωρώντας ωστόσο την Ελλάδα ως την λιγότερο αλαζονική χώρα.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *